Cele mai citite
 


Medicul Adrian Streinu-Cercel, audiat în procesul deschis de rudele actorului Toni Tecuceanu
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judecătoria Sectorului 2 l-a audiat, joi, pe medicul Adrian Streinu-Cercel, în procesul deschis de fratele şi tatăl actorului Toni Tecuceanu, decedat la începutul anului 2010.
Adrian Streinu-Cercel a răspuns, în prezenţa avocatului, la o serie de întrebări formulate de tatăl şi fratele lui Toni Tecuceanu, privind împrejurările decesului actorului de la "Cronica Cârcotaşilor".
Medicul a declarat că afirmaţiile pe care le-a făcut în legătură cu starea lui Toni Tecuceanu le-a făcut în calitate de Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii şi coordonator al Programului Naţional de Combatere a Efectelor Pandemiei.
În acest context, Streinu-Cercel a spus că era vorba de un caz de sănătate publică şi făcea excepţie de la clauza de confidenţialitate, răspunzând la întrebarea dacă a fost autorizat de către pacient să facă declaraţii în legătură cu starea sa de sănătate.
Rudele actorului spun că afirmaţiile medicului au adus un grav prejudiciu familiei şi neagă faptul că Toni Tecuceanu a murit din cauza gripei porcine.
De asemenea, familia doreşte să intre în posesia dosarului medical al lui Toni Tecuceanu şi îl acuză pe Streinu-Cercel de manipularea opiniei publice prin declaraţiile date în legătură cu actorul de la "Cronica Cârcotaşilor" şi gripa porcină, cu scopul de a convinge populaţia să se vaccineze.
"Cerem tuturor instituţiilor publice să-l demită din funcţiile publice pe Adrian Streinu-Cercel, deoarece a minţit", a declarat, joi, la sediul Judecătoriei Sectorului 2, Paul Daniel Tecuceanu, fratele actorului.
La începutul lunii martie 2010, Paul şi Ioan Tecuceanu, fratele şi tatăl actorului Antonio Tecuceanu, au acţionat în judecată Spitalul Matei Balş şi pe managerul acestuia, medicul Adrian Streinu-Cercel, cerând instanţei să oblige spitalul să le dea dosarul medical al actorului, dar şi să le plătească daune morale în valoare de un leu. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fostul secretar de stat Alin Ţucmeanu, trimis în judecată pentru corupţie Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
UPDATE Alin Ţucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, reţinut de DNA Bucureşti, 16 nov/ Agerpres/- Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu a fost reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru luare de mită şi complicitate la dare de mită (două infracţiuni).
A fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.