Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Registrul unic de vaccinări este funcţional
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ordinul ministrului Sănătăţii privind instituirea metodologiei de raportare on-line în Registrul unic de vaccinări a intrat în vigoare, joi, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Conform actului normativ, toţi medicii din maternităţi, cabinete medicale individuale şi cabinete medicale şcolare, atât din sistemul public, cât şi cel privat, au obligaţia, pe lângă asigurarea unei vaccinări corecte, de a introduce în Registrul Unic de Vaccinări, datele privind vaccinările efectuate în cadrul Programului Naţional de Imunizări, precum şi vaccinările opţionale efectuate în cadrul acestor cabinete.
''Registrul Unic de Vaccinări ne va asigura o imagine clară a modalităţii de vaccinare şi un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnică de date, on-line, la nivel naţional, privind vaccinările copiilor şi adolescenţilor din România, structurată pe înregistrări individuale, cu asigurarea confidenţialităţii datelor cu caracter personal'', a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Potrivit comunicatului, introducerea datelor în Registru se va face în etape.
Până la data de 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligaţia de a introduce datele prevăzute de Registrul Unic de Vaccinări pentru toţi copiii născuţi începând cu 1 septembrie 2007, înscrişi pe listele proprii, urmând ca după această dată raportarea să se realizeze în timp real.AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Noi strategii de control al cancerului în România pentru perioada 2016-2020 Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri primul Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 (PNCC), care înglobează strategii noi de control al cancerului în România, conform direcţiilor comune de la nivel european în ceea ce înseamnă lupta împotriva cancerului...
Ministrul Sănătăţii a cerut Institutului Cantacuzino şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului o informare privind vaccinul antigripal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al asigurării imunităţii (imunogenităţii) a vaccinului gripal sezonier produs de...
Ministerul Sănătăţii: Proiectul de lege privind imunizările în România va fi supus dezbaterii publice Proiectul Legii vaccinării la care lucrează în prezent Ministerul Sănătăţii va fi elaborat împreună cu specialiştii în domeniu şi va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice.
Ministerul Sănătăţii va relua vaccinarea împotriva tuberculozei cu vaccinul produs în Danemarca Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a anunţat că începând de vineri va fi reluată vaccinarea împotriva tuberculozei cu vaccinul produs în Danemarca, după ce a fost realizat raportul experţilor de la OMS şi de la Centrul European de Control al Bolilor din Stockholm.