Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii regretă dispariţia prof. dr. Alexandru Pesamosca
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli şi-a exprimat joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, profundul regret faţă de dispariţia prof. dr. Alexandru Pesamosca.
"Profesorul Alexandru Pesamosca a fost unul dintre cei mai reputaţi chirurgi pediatri pe care i-a dat medicina românească şi un dascăl respectat care a instruit generaţii întregi de medici. Va rămâne în amintirea şi inimile noastre ca 'Îngerul păzitor' al micilor pacienţi pe care i-a îngrijit şi i-a iubit pe parcursul a 60 de ani de carieră strălucită. Dumnezeu să îl odihnească!", a declarat ministrul Ladislau Ritli prin intermediul comunicatului de presă.
Marele chirurg Alexandru Pesamosca a decedat miercuri seara în urma unui stop cardiac, la Spitalul "Marie Curie".
În urmă cu două luni prof. dr. Alexandru Pesamosca a fost internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca în stare gravă, având o insuficienţă respiratorie severă.
Trupul neînsufleţit va fi depus joi la biserica din curtea Spitalului "Marie Curie" iar vineri va fi depus la Facultatea de Medicină din Bucureşti.
Potrivit unor surse medicale, prof. Pesamosca îşi dorea să fie înmormântat lângă biserica din curtea Spitalului "Marie Curie". Sursele citate au precizat că se fac demersuri pentru ca dorinţa marelui chirurg să fie respectată.
Renumit chirurg pediatru, Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El locuia de mai mulţi ani într-o încăpere din Spitalul "Marie Curie" (fostul Budimex) din Bucureşti. AGERPRES/(AS-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.
Ministrul Sănătăţii: Toţi copiii de la 'Marie Curie' cu sindrom hemolitic-uremic - în stare mai bună Toţi copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt în stare mai bună, doar unul singur mai fiind pe Secţia de Terapie Intensivă, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.
UPDATE Ministrul Sănătăţii: Toţi copiii de la 'Marie Curie' cu sindrom hemolitic-uremic - în stare mai bună Toţi copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt în stare mai bună, doar unul singur mai fiind pe Secţia de Terapie Intensivă, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca va avea loc sâmbătă la prânz, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca este depus şi va rămâne până în ziua înmormântării în bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie''.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca a avut loc sâmbătă, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca va fi înmormântat sâmbătă, lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', potrivit dorinţei sale şi a membrilor familiei.
Prof. Alexandru Pesamosca, condus pe ultimul drum de sute de români Sute de oameni, printre care foarte mulţi pacienţi, l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe prof. dr. Alexandru Pesamosca, acesta fiind înmormântat cu onoruri militare lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', al cărei ctitor a fost.