Cele mai citite
 


Munca îi face insomniaci pe 23 % dintre americani
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Insomnia afectează 23 % dintre americanii care lucrează, pe femei mai mult decât pe bărbaţi, iar pierderile provocate de aceasta în productivitatea lor costă peste 53 de miliarde de dolari anual, potrivit unui studiu publicat joi.
'Am fost foarte surprinşi de acest enorm impact al insomniei asupra vieţii americanilor' , subliniază dr. Ronald Kessler, epidemiolog psihiatru la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard (Massachusetts) şi principal autor al studiului citat de France Presse.

'Această problemă este subestimată: salariaţii nu absentează de la servici din cauza insomniei, dar lucrează obosiţi, ceea ce îi face mai puţin productivi', explică el.

'Într-o economie foarte informatizată, absenţa somnului nu poate decât să aibă un foarte mare impact asupra productivităţii', adaugă cercetătorul, al cărui studiu apare în primul număr din luna septembrie al publicaţiei Sleep.

Aceste rezultate au fost obţinute din studierea unui eşantion naţional de 7.428 de salariaţi care fac parte dintr-un studiu mai amplu asupra insomniei la americani, condus de asemenea de dr. Kessler şi finanţat de grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis.

Participanţii au fost intervievaţi despre starea somnului lor şi despre performanţele lor în muncă.

Studii precedente despre deficitul somnului se bazau pe eşantioane mai mici de subiecţi şi pe statistici medicale şi farmaceutice despre pacienţi trataţi pentru insomnie, precizează autorii acestei cercetări.

Ei au constatat, de asemenea, că lipsa cronică a somnului este mai redusă (14,3 %) printre salariaţii în vârstă de peste 65 de ani.

De asemenea, insomnia este mai frecventă la femeile salariate (27,1 % din total) decât la bărbaţi (19,7 %).AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
GfK(studiu): Insomnia, locul 2 după răceală între cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel global Jumătate din populaţia globului spune că a suferit de răceală în ultimele 12 luni şi peste un sfert dintre cei chestionaţi acuză stări de insomnie sau tulburări ale somnului, potrivit rezultatelor unui studiu online realizat de GfK, remis miercuri AGERPRES.
Aerul viciat de la locul de muncă poate provoca lipsa de randament (studiu) Atunci când salariaţii simt că nu mai pot face faţă la serviciu, vina poate fi a aerului de la locul de muncă, potrivit rezultatelor unui recent studiu american. Cercetătorii susţin că aerul respirat la serviciu poate avea efecte nefaste asupra funcţiilor cognitive din cauza marii concentraţii de bioxid...
Un american din cinci suferea de tulburări mentale în 2009 /studiu/ Aproape un american din cinci, adică 45 de milioane de persoane adulte, a suferit de o tulburare mentală - ca bulimia sau insomnia - în cursul anului trecut, relevă un vast studiu efectuat la comanda guvernului american şi publicat vineri, potrivit AFP.
Doi americani din cinci vor dezvolta diabet în timpul vieţii (studiu) Aproximativ 40% din populaţia adultă din SUA, adică doi din cinci americani, va dezvolta în timpul vieţii, cel mai frecvent, un diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista medicală britanică The Lancet de o echipă de cercetători americani de la Centrul de control şi prevenire a...
VIRUSUL ZIKA Un studiu pe şoareci a decriptat transmiterea infecţiei cu Zika de la mamă la făt Modul în care virusul Zika este transmis de la mamă la făt şi se multiplică în placentă înainte de a ataca celulele cerebrale a fost prezentat de cercetătorii americani care au dezvoltat pe şoareci de laborator două modele care explică acest traseu, informează agenţia France Presse.