Cele mai citite
 


O pastilă va asigura protecţia împotriva soarelui pe câteva săptămâni
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Ungerea cu cremă pentru protecţia împotriva razelor solare ar putea fi peste cinci ani doar o amintire. Oamenii de ştiinţă britanici lucrează la punerea la punct a unei pastile care să asigure protecţia timp de câteva săptămâni, informează site-ul femina.ch.

Secretul acestei protecţii revoluţionare s-ar putea afla în mare, echipa de cercetători de la King's College din Londra studiind felul în care coralii se protejează natural împotriva soarelui. În acest scop, au mers la marea barieră de corali ca să studieze eşantioane de coral acropora, pe cale de dispariţie, relatează BBC. Scopul lor este sintetizarea componentelor de protecţie din corali - care protejează nu numai recifele, ci şi peştii care trăiesc în apropierea lor - în vederea realizării unei creme ce va fi testată pe pielea umană şi apoi a unor pastile. Pe viitor, am putea beneficia de o protecţie de uz intern împotriva efectului razelor solare asupra pielii, dar şi a ochilor. The Guardian arată chiar că aceste pastile ar putea fi disponibile peste cinci ani.

N-ar fi pentru prima oară că omul îşi îndreaptă ochii spre mare ca să-şi îngrijească pielea. Oamenii de ştiinţă au descoperit, de exemplu, că antioxidanţii naturali, numiţi astaxantine, prezenţi în plantele şi animalele oceanice roşii (cum ar fi somonul) pot ajuta la reducerea efectelor nefaste ale soarelui, fiind recomandate în special celor care suferă de cancer al pielii.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Suc de roşii pentru eliminarea mai rapidă a alcoolului Se pare că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat. Cercetători japonezi de la două întreprinderi agroalimentare studiază de câţiva ani efectele consumului de fructe şi legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be.
A fost identificată harta genetică completă a două tipuri de cancer Londra, /Agerpres/ - Cercetători britanici au identificat în premieră harta genetică completă a două tipuri de cancer, de piele şi pulmonar, descoperire ce poate reprezenta un important pas înainte pentru tratarea acestor grave maladii, conform a două articole publicate în numărul de joi al revistei...
Cu o pastilă luată înainte, amatorii de băutură pot bea fără să se îmbete După prezentarea la Paris a unui spray care garantează o senzaţie de beţie, dar fără efectele nefaste ale alcoolului, cercetători de la Universitatea americană Yale testează un medicament cu care consumatorii de alcool pot bea fără să se îmbete, relatează 7sur7.be.
Cercetători britanici lucrează la un proiect de modificare genetică a embrionilor umani O cercetătoare de la Institutul Francis Crick din Londra a solicitat autorităţii britanice privind fertilizarea umană şi embriologia (HFEA) să-i permită modificarea genetică a embrionilor umani, ceea ce ar constitui o premieră după tentativa chineză de la începutul acestui an, relatează AFP.
"Macii Roşii - Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L.", joi, la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alex. Trestioreanu" Cea de-a treia ediţie a evenimentului "Macii Roşii - Sărbătoarea verii la P.A.V.E.L.", organizat de asociaţia părinţilor care au copii bolnavi de cancer, se va desfăşura joi, între orele 17,30 şi 21,00, în curtea Institutului Oncologic "Prof. dr. Alex. Trestioreanu" din Bucureşti.