Cele mai citite
 


Produsele lactate ard grăsimea de pe abdomen
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Corp sanatos
 

O dietă bogată în proteine, dar săracă în carbohidraţi şi grăsimi are un impact benefic asupra fizicului, reduce grăsimea abdominală şi creşte masa musculară, mai ales în cazul în care proteinele provin din produsele lactate, conform unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea McMaster din Ontario (Canada), relatează portalul MedDaily.

În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au făcut cercetări asupra a trei grupe de femei cu o sănătate satisfăcătoare, dar cu probleme de greutate, iar unele chiar supraponderale. Fiecărui grup i-au fost administrate spre consum cantităţi mici, medii sau mari de produse lactate împreună cu o cantitate mai mare sau mai mică de proteine şi carbohidraţi.

Timp de patru luni, femeile voluntare din acest studiu au efectuat exerciţii fizice şapte zile pe săptămână: cinci zile făceau gimnastică aerobică, iar alte două lucrau la aparate.

În consecinţă, la toate grupele s-a înregistrat pierderi similare în greutate, dar femeile care au avut incluse în alimentaţie mai multe proteine şi produse lactate au scăpat de mai mult ţesut adipos în genere, în special în zona abdominală, câştigând în schimb în masă corporală (700 de grame) şi astfel au devenit mai puternice.

Persoanele în a căror dietă a fost prezentă o cantitate minimă de proteine şi produse lactate au pierdut în medie 700 de grame de masă musculară, în timp ce aceasta nu s-a modificat aproape deloc la femeile care au consumat cantitatea cea mai mică de proteine şi produse lactate.

Experţii remarcă faptul că abundenţa de proteine şi de lapte în dietă duce la reducerea de peste două ori a ţesutului adipos în zona abdomenului în comparaţie cu un regimul alimentar scăzut în proteine şi cu un minimum de produse lactate.

Grăsimea abdominală face rău inimii şi vaselor sangvine şi influenţează negativ procesele metabolice, atrag atenţia oamenii de ştiinţă. Actualele studii ale cercetătorilor canadieni arată că o creştere a consumului de calciu şi proteine ajută la diminuarea depunerilor de grăsime corporală.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Dieta DASH impotriva hipertensiunii In ultimele secole, s-a constat o accentuare a preocuparii pentru nutritia sanatoasa, prin urmare, numeroase diete au fost propuse, in speranta imbunatatirii modului de alimentare a oamenilor si a ameliorarii sanatatii acolo unde e necesar.
Alimentatie pentru o piele sanatoasa Ceea ce mananci se reflecta direct in aspectul pielii tale. Chiar daca acum tenul tau arata tern si lipsit de tonicitate, asta se poate remedia rapid cu cateva schimbari esentiale in dieta, ceea ce-ti vor face tenul sa straluceasca din nou.
Dieta impotriva acneii Dieta impotriva acneii este pur si simplu un stil de alimentatie care sa amelioreze si sa elimine acneea. Desi exista inca dezbateri printre specialisti cu privire la impactul dietei asupra acneii, o serie de dovezi sprijina ideea ca ce mananci poate afecta pielea.
Dietă care reduce circumferinţa taliei cu 5 cm în opt săptămâni /studiu/ Cei care încearcă să slăbească şi-ar putea reduce circumferinţa taliei cu peste 5 centimetri în doar 8 săptămâni prin mărirea proporţiei de proteine şi reducerea celei de carbohidraţi şi grăsimi din dietă, potrivit unui studiu britanic, a relatat marţi cotidianul Daily Mail.
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...