Cele mai citite
 


Prof. dr.Monica Pop: Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" ar trebui să poarte numele prof. Pesamosca
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davilla" din Bucureşti, prof. dr. Monica Pop, a declarat joi pentru AGERPRES că Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" ar trebui să poarte numele renumitului chirurg pediatru Alexandru Pesamosca care a decedat miercuri seara la vârsta de 81 de ani.
"Este moral ca numele unui spital de copii atât de cunoscut să poarte numele unui medic celebru care şi-a dedicat viaţa sa pentru a reda sănătatea şi viaţa copiilor bolnavi", a evidenţiat prof. dr. Monica Pop.
Ea a subliniat că prof. Alexandru Pesamosca a salvat copii care pentru alţii erau fără speranţă.
"Toţi oamenii ai căror copii aveau probleme chirurgicale îşi doreau să meargă la el. A pregătit şi foarte mulţi medici asupra cărora şi-a pus amprenta, mulţi dintre aceştia devenind celebrităţi. A salvat sute de mii de copii", a mai spus prorectorul Universităţii de Medicină "Carol Davilla".
Alexandru Pesamosca a lucrat în domeniul chirurgiei pediatrice la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" între anii 1957-1984, fiind şef de clinică o mare parte a acestei perioade.
Ulterior s-a transferat la Spitalul "Marie Curie", fostul Budimex, unde a fost şeful clinicii de chirurgie şi ortopedie pediatrică în perioada 1984-2000. A continuat să efectueze intervenţii chirurgicale până în 2006. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Gheorghe Burnei: Clinica de ortopedie pediatrică de la 'Marie Curie', în pericol de a fi închisă pe perioada verii Clinica de chirurgie şi ortopedie pediatrică din Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie Curie" ar putea fi închisă pe perioada verii, din cauza lipsei de personal, o parte dintre asistente şi infirmiere urmând să intre în concediu, a declarat şeful Clinicii, prof. dr. Gheorghe Burnei.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca va avea loc sâmbătă la prânz, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca este depus şi va rămâne până în ziua înmormântării în bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie''.
Înmormântarea prof. dr. Alexandru Pesamosca a avut loc sâmbătă, în curtea Spitalului ''Marie Curie'' Prof. dr. Alexandru Pesamosca va fi înmormântat sâmbătă, lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', potrivit dorinţei sale şi a membrilor familiei.
DOCUMENTAR In Memoriam: Profesorul Alexandru Pesamosca, ''îngerul copiilor'' - 85 de ani de la naştere Medicul chirurg Alexandru Pesamosca s-a născut la 14 martie 1930, la Constanţa, într-o familie cu origini italiene.
Prof. Alexandru Pesamosca, condus pe ultimul drum de sute de români Sute de oameni, printre care foarte mulţi pacienţi, l-au condus sâmbătă pe ultimul drum pe prof. dr. Alexandru Pesamosca, acesta fiind înmormântat cu onoruri militare lângă bisericuţa din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', al cărei ctitor a fost.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...