Cele mai citite
 


Rusia: Un nor toxic de brom a acoperit un oraş din sud-est; 19 de persoane spitalizate
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 20 de persoane din oraşul rusesc Celiabinsk (sud-est) au fost spitalizate din cauza unei intoxicaţii cu brom, după ce mai multe recipiente cu această substanţă s-au spart în vagonul unui tren de marfă, formându-se un nor brun-roşiatic ce a acoperit zona, informează joi postul Vesti.
Potrivit administraţiei oraşului, aproximativ 100 de persoane s-au adresat deja medicilor, prezentând simptome de intoxicaţie cu brom, notează portalul newsru.com.

Autorităţile îi calmează însă pe locuitori, declarând că "scurgerea de brom nu poate avea repercusiuni negative asupra sănătăţii lor", transmite RIA Novosti.

Totuşi, 19 şcoli din oraş şi-au anulat ceremoniile dedicate primei zile de şcoală, iar mai multe grădiniţe au fost închise.

Vagonul, în care se aflau în total 2063 de cutii de sticlă cu brom, a câte cinci litri, a fost transportat în afara oraşului. Comitetul rus de anchetă a cerut o verificare a cauzelor scurgerilor de brom. AGERPRES/ (Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Egipt: O nouă intoxicaţie alimentară a afectat peste o sută de studenţi la Universitatea al-Azhar din Cairo Peste o sută de studenţi de la celebra Universitate islamică al-Azhar, din Cairo au fost victimele unei noi intoxicaţii alimentare, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Mohamed Morsi să solicite marţi deschiderea unei anchete, informează France Presse.
Argeş: Lipsa de oxigen, una dintre cauzele unei posibile intoxicaţii colective Lipsa de oxigen ar putea fi cauza simptomelor de intoxicaţie prezentate miercuri de angajaţii de la o fabrică de componente auto din Piteşti, în urma căreia aproape 20 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar nouă dintre ei au ajuns la spital.
Senat: Persoanele cu intoxicaţii etilice acute vor achita 30% din valoarea asistenţei medicale Senatul a adoptat tacit, marţi, propunerea legislativă potrivit căreia asistenţa medicală acordată în cazuri de intoxicaţie etilică acută se suportă, în proporţie de 30 la sută, de către asigurat.
Noi cazuri de intoxicaţii acute cu ciuperci, apărute în judeţul Arad În ultimele două zile, la nivelul judeţului Arad au apărut noi cazuri de intoxicaţie acută după consum de ciuperci din flora spontană.
Rusia ameninţă să-şi suspende participarea la OMS Rusia şi-ar putea suspenda calitatea de membră a Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) dacă informaţiile apărute în presa occidentală despre complicitatea scandaloasă dintre consultanţii OMS şi marile companii farmaceutice în decretarea pandemiei de gripă porcină se vor adeveri, a avertizat vineri Igor...
Rusia salută "marea eficienţă" a bombardamentelor pe care le efectuează în Siria Rusia a salutat luni "marea eficienţă" a raidurilor aeriene pe care le efectuează în Siria, mai ales la Alep, descris de ONU ca fiind "iadul pe pământ". Moscova neagă orice bombardament asupra spitalului sau unei şcoli în ciuda acuzaţiilor occidentalilor, relatează AFP.