Cele mai citite
 


Vest-germanii, mai sănătoşi decât germanii estici
vineri, 2 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuitorii Germaniei de Vest s-au dovedit mai sănătoşi decât germanii care populează teritoriile ce formau odată Republica Democrată Germană /RDG/, potrivit unui studiu statistic realizat de una din cele mai mari case de asigurări medicale din Germania, Barmer GEK, informează cotidianul Die Welt.
Luând în calcul frecvenţa cu care germanii contractează cele mai răspândite 80 de boli în Germania, cei mai sănătoşi pot fi consideraţi locuitorii landului Baden-Württemberg, urmaţi de cei din Saar, Hamburg şi Bremen. Cel mai des se îmbolnăvesc locuitorii din Saxonia, Thüringen şi Saxonia-Anhalt.

Principala cauză a repartizării neuniforme a cazurilor de îmbolnăvire o constituie, în opinia specialiştilor de la Barmer GEK, paradigma vârstei, care diferă de la land la land. Cu cât mai mulţi oameni în etate există, cu atât mai frecvente sunt cazurile de îmbolnăvire. În afară de vârstă, factori decisivi care influenţează starea de sănătate mai sunt nivelul veniturilor şi cel al instruirii.

Cu toate acestea, după cum relevă studiul Barmer GEK, frecvenţa îmbolnăvirilor depinde de multe ori în mod direct de dezvoltarea ofertei de servicii medicale. Astfel, în Bavaria, unde comparativ cu alte landuri /cu excepţia landurilor-oraşe/ se înregistrează cel mai mare număr de psihologi practicanţi, numărul de pacienţi care solicită un consult psihiatric este mai mare decât în landurile estice, unde sunt de două ori mai puţini psihologi.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cristian Vlădescu: Casele private de asigurări de sănătate vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi Noul proiect de lege al sănătăţii prevede ca CNAS să colecteze fondurile ca până acum, iar la nivel local să existe case private pentru asigurări pentru sănătate, care vor intra în relaţii contractuale cu furnizorii de servicii medicale de sănătate. Acestea vor trebui să aibă minim 1 milion de asiguraţi...
Angajaţii lăudaţi de şefi se îmbolnăvesc mai rar Lauda şi recunoaşterea calităţilor profesionale la locul de muncă au un efect pozitiv asupra angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Casa de asigurări de sănătate AOK /Allgemeine Ortskrankenkasse, cea mai mare casa de asigurări de acest tip din Germania/. În pofida acestui lucru, realitatea este...
Popescu (NN Asigurări de Viaţă): Piaţa asigurărilor private de sănătate a crescut în 2015 cu 25% în România Piaţa asigurărilor private de sănătate a crescut în 2015 cu 25% în România, iar anul acesta s-ar putea majora cu peste 30%, a declarat Marius Popescu, director general NN Asigurări de Viaţă.
Doru Bădescu (CNAS): Decizia privind desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate va fi politică Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Doru Bădescu, apreciază afirmaţia ministrului Eugen Nicolăescu privind desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate ca fiind o "declaraţie şi intenţie politică asumată de domnia sa".
România pierde aproximativ 18,6 miliarde euro din cauza condiţiilor precare de sănătate (studiu) România pierde în prezent în jur de 18,6 miliarde de euro, respectiv 15% din PIB-ul aferent anului 2010, din cauza condiţiilor precare de sănătate, potrivit studiului "Industria farmaceutică din România: principalele tendinţe şi impactul asupra societăţii şi economiei", lansat marţi.
Starea de sănătate a americanilor este mediocră, potrivit unui nou studiu Statele Unite ale Americii /SUA/ au rămas în urma altor ţări dezvoltate la capitolul sănătate, în pofida progreselor obţinute în ultimele două decenii, relevă un studiu citat miercuri de agenţia Reuters.