Cele mai citite
 


Autorităţile sanitar-veterinare au amendat cu 200.000 lei carmangerii din Piaţa Obor care vindeau carne de cal
sâmbătă, 3 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de cinci carmangerii din Piaţa Obor au fost amendate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) cu suma de 40.000 de lei fiecare, pentru că au comercializat carne de cal pe post de carne de vită, se arată într-un comunicat transmis vineri de Agenţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
În cadrul unei acţiuni comune efectuate de către DSVSA, Direcţia de Investigare a Fraudelor Sector 2 şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, au fost descoperite 413 kg de carne de cal, marfa fiind confiscată şi dirijată spre distrugere la o unitate de neutralizare a deşeurilor.
În continuare, specialiştii şi inspectorii ANSVSA investighează originea şi provenienţa produselor confiscate.
'În continuare vor avea loc controale similare, pentru a-i depista pe cei care încearcă să încalce legea. Acţiunea din Piaţa Obor este unul dintre rezultatele investigaţiilor inspectorilor ANSVSA şi ai DSVSA judeţene, ale căror date au fost transmise şi celorlalte instituţii abilitate ale statului', a declarat dr. Radu Roatiş Cheţan, preşedintele ANSVSA.
Specialiştii ANSVSA au ţinut să precizeze că acest produs, respectiv carnea de cal, nu pune în pericol sănătatea oamenilor, dacă se obţine în abatoare autorizate, este controlată din punct de vedere sanitar veterinar şi este comercializată în locuri autorizate.AGERPRES/(AS-Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA: Trei dintre cele 100 de probe analizate pentru determinarea ADN de cal au fost pozitive Trei dintre cele 100 de probe analizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru determinarea ADN-ului de cal au fost identificate pozitive.
Institutul Veterinar din Bucureşti a confirmat existenţa cărnii de cal în cazul anchetat de DSVSA Alba la Blaj Institutul Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti a transmis luni rezultatele probelor de carne recoltate din depozitul frigorific aparţinând firmei Ady Salve SRL din localitatea Blaj şi confirmă că în cazul uneia dintre probe este vorba despre carne de cal.
ANSVSA: 1.500 de kg de carne de pui provenită din Polonia depistată cu Salmonella; nu a fost comercializată nicio cantitate Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a notificat prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje depistarea bacteriei Salmonella în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre provenit din Polonia, însă nicio cantitate din cele 1.500 de kilograme de piept...
ANSVSA va transmite CE rezultatele probelor de ADN şi de fenilbutazonă pe 23 martie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/ va transmite Comisiei Europene /CE/ rezultatele probelor pentru ADN şi fenilbutazonă din carnea de cal şi de vită în 23 martie 2013, a declarat, duminică, vicepreşedintele ANSVSA, Vlad Mănăstireanu, la Palatul Victoria...
Consumatorii, sfătuiţi să cumpere carne şi organe de miel însoţite de certificatul de sănătate publică veterinară Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere carnea şi organele de miel numai dacă sunt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi poartă marca de sănătate, întrucât există pericolul substituirii acestor cărnuri cu cea de...
Scandalul prezenţei cărnii de cal în Europa, în produse etichetate ca având în compoziţie doar carne de vită (cronologie) 15 ianuarie 2013: Autoritatea naţională din domeniul alimentar din Irlanda anunţă, în urma analizelor ADN efectuate, prezenţa cărnii de cal în anumite produse comercializate în supermarketurile din Irlanda şi Marea Britanie, a căror etichetă indica doar carne de vită. Magazinele în care s-au descoperit...