Cele mai citite
 


Vânzările de apă minerală medicinală s-au dublat
marţi, 18 octombrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Pediatrie, Gastroenterologie, Oncologie
 

Sfântu Gheorghe, 16 aug /Agerpres/ - Apa minerală medicinală de Vâlcele, una dintre cele mai bogate în magneziu din lume, are tot mai mare căutare, dovadă că vânzările s-au dublat în ultimul an.

Administratorul firmei de îmbuteliere, Silviu Manole, a declarat pentru AGERPRES că, în ciuda recesiunii economice, vânzările au crescut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă că "oamenii încep să se educe, descoperă valoarea apelor minerale autentice şi sunt tot mai interesaţi să consume produse sănătoase pentru organism".

"Desigur toţi suntem într-un fel sau altul afectaţi de criză, dar cei mai puţin vor avea de suferit cei care oferă produse cât mai naturale", a declarat Silviu Manole.

Apa minerală de Vâlcele, cunoscută încă de acum două mii de ani, de pe vremea romanilor, este cea mai bogată apă din ţară în ce priveşte cantitatea de magneziu şi a patra din lume la acest capitol, conţinând 335,61mg/l.

Printre cei care au descoperit beneficiile acesteia s-au numărat nu doar oameni simpli, ci şi celebrităţi, cum ar fi ţarul Serbiei, Milos Obrenovici, despre care se spune că ar fi fost adus pe targă la Vâlcele de unde a plecat pe picioarele lui după o cură de apă minerală. Drept mulţumire, acesta a construit aici o biserică ortodoxă care mai există şi în ziua de azi.

În 1861 revista pariziană "L’Ilustration" recomanda Vâlcele drept una dintre cele mai bune staţiuni balneare din Europa.

Reputaţia izvoarelor tămăduitoare de la Vâlcele a atras vreme de două secole protipendada Bucureştiului, dar şi revoluţionari paşoptişti.

Silviu Manole spune că în parcul aflat în apropierea făbricuţei sale de îmbuteliere, unde se plimbau pe vremuri domnişoare cochete şi domni simandicoşi, era legată o capră, întrucât cura de apă minerală se făcea în combinaţie cu laptele acestui animal pentru a avea eficienţă sporită.

Apa de Vâlcele, bogată şi în fier, este recomandată în tratamentul anemiilor şi în perioada de convalescenţă, pentru indigestii, astenii, stări de somnolenţă sau apatie, constipaţii, colite şi enterocolite, precum şi pentru tratarea afecţiunilor biliare.

De asemenea, are efecte benefice în combaterea osteoporozei, astmului şi bronşitelor cronice, reglarea activităţii sistemului cardiovascular şi nervos care se tratează cu pumni de medicamente, spasmofiliei, afecţiunilor psihice la copii, fiind recomandată şi persoanelor care se tratează prin regimuri dietetice de boli cum ar fi cancerul, psoriazisul, scleroza în placi, tumorile benigne sau leucemia.

"Un izvor de apă minerală e o fiinţă vie (…) şi aduce importante beneficii corpului uman", a conchis Silviu Manole. AGERPRES (Oana Mălina Negrea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LICORI CU GUST Apa minerală medicinală de Vâlcele, remediu natural pentru bolile secolului În localitatea Vâlcele, nu departe de municipiul Sfântu Gheorghe, există un izvor cu apă minerală tămăduitoare, cu un conţinut extrem de mare de magneziu, prin urmare reprezintă un excelent remediu natural pentru una dintre bolile secolului - stresul.
În România există două milioane de pacienţi cu astm şi bronşită cronică În România există două milioane de pacienţi diagnosticaţi cu astm şi bronşită cronică, dar această cifră este departe de a reprezenta o numărătoare finală, din cauza numeroaselor cazuri nediagnosticate, a declarat, luni, prof. dr. Paul Stoicescu, de la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din...
Anemia feripriva Cea mai frecventa forma de anemie este cea datorata carentei de fier (exista si anemie determinata de carenta de acid folic sau vitamina B12).
Astmul Multe persoane cred ca astmul este mai curand o boala a copilariei, si nu o problema deosebita a adultilor. Statisticile medicale arata ca intr-adevar copiii au o pondere mai mare decat adultii in randul persoanelor tratate de astm.
Centru pentru tratarea copiilor şi adolescenţilor cu astm Bucureşti, 24 iunie /Agerpres/ - Copiii şi adolescenţii afectaţi de astm bronşic pot primi, începând din această săptămână, consultaţii de specialitate, investigaţii şi consiliere emoţională la Centrul Mialga Med.
Apa din bazin poate provoca astm şi cancer la vezică (studiu) Când transpiraţia şi urina se amestecă cu clorul, apa din bazin sau jacuzzi poate deveni toxică, iar riscul de a dezvolta anumite boli, ca astmul sau cancerul la vezică, creşte - este concluzia unui nou studiu, publicat în revista Environmental Science & Technology şi preluat de metronews.fr.