Cele mai citite
 


Chefirul tratează depresia, iar iaurtul redă buna dispoziţie
sâmbătă, 3 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Depresia
 

În caz de depresie nu recurgeţi la medicamentele convenţionale, ci mai bine consumaţi un pahar de chefir, iar dacă sunteţi cu moralul la pământ, consumaţi un iaurt, care vă va reda buna dispoziţie, susţine o echipă de cercetători de la University College Cork (UCC), potrivit BBC.

Toate aceste lactate fermentate, au descoperit oamenii de ştiinţă, conţin bacteria lactobacillus rhamnoses JB-1, care are proprietăţi calmante.

Directorul de cercetare, profesorul John Cryan, susţine că produsele din lactate fermentate, menţionând în special chefirul şi iaurtul, îmbunătăţesc starea de spirit. 'Având o acţiune puternică asupra creierului, această bacterie contribuie la reducerea nivelului de stres, risipindând spaimele nefondate', spune el.

În cadrul aceluiaşi studiu, oamenii de ştiinţă au stabilit existenţa unei relaţii speciale între creier şi stomac, care prin intermediul sistemului nervos influenţează modul în care o persoană se simte şi chiar felul în care aceasta percepe lumea înconjurătoare.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Conectivitatea cerebrală alterată şi depresia la copii, asociate cu sărăcia (studiu) Copiii care cresc într-un mediu sărac au o conectivitate cerebrală alterată, susţin cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Louis, citaţi de site-ul Neurosciencenews.com.
Alimentele prea grase pot provoca depresie (studiu) Un nou studiu american identifică pentru prima dată o legătură biologică între depresie şi alimentele prea grase şi oferă, totodată, o soluţie promiţătoare pentru noi tratamente, informează Le Parisien în ediţia online.
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Depresia va fi depistată printr-un simplu test de sânge O echipă de cercetători de la Universitatea Keio din Tokyo a realizat un test care indică gradul de depresie prin măsurarea concentraţiei de acid fosforic din sânge, informează The Telegraph.