Cele mai citite
 


Italia: Aproape o sută de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei la spitalul Vaticanului
sâmbătă, 3 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ale regiunii Lazio au comunicat vineri dimineaţa rezultatul testului efectuat pe 1.000 de bebeluşi născuţi în perioada ianuarie - iulie 2011 la spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. 96 de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei de o asistentă medicală bolnavă, informează agenţia de presă ANSA.
Asistenta medicală de la secţia de neonatologie a spitalului Gemelli a afirmat în urmă cu o lună că nu suspecta îmbolnăvirea de tuberculoză pentru că se vaccina periodic. Procuratura din Roma a deschis o anchetă pentru a stabili persoanele responsabile de infectarea bebeluşilor. S-a descoperit că în 2004, atât asistenta medicală în cauză, cât şi soţul acesteia au fost depistaţi pozitivi la testul pentru virusul tuberculozei.
Preşedinta Regiunii Lazio, Renata Polverini, a declarat că este prematur să se vorbească despre o epidemie de tuberculoză, având în vedere că infectarea cu virusul tuberculozei nu înseamnă că bebeluşii sunt bolnavi. Aceştia se pot îmbolnăvi sau nu în viitor, în funcţie de sistemul imunitar.
Asociaţia consumatorilor, Codacons, a anunţat că a depus plângere la Tribunal împotriva spitalului care nu a asigurat siguranţa viitoarelor mame şi a bebeluşilor acestora. Mai multe mămici susţin iniţiativa asociaţiei. Printre acestea se află şi avocata Giulia Bongiorno, preşedinta Comisiei pentru Justiţie din cadrul Camerei Deputaţilor. Doamna Bongiorno a născut în luna ianuarie la Policlinico Gemelli şi susţine că direcţia spitalului i-a ascuns adevărul la începutul anchetei.
Într-un interviu acordat vineri cotidianului Corriere della Sera, ea a povestit că băieţelul căruia i-a dat viaţă nu a fost infectat, dar spitalul a asigurat-o că asistenta medicală nu lucra la secţia de nou-născuţi în luna ianuarie. Într-un final, conducerea spitalului a fost nevoită să extindă testele şi la copiii născuţi în prima lună a anului, prin urmare a admis că asistenta a intrat în contact cu bebeluşii înainte de perioada comunicată iniţial.
Giulia Bongiorno, în calitate de avocat, le va susţine pe mamele care intenţionează că acţioneze în judecată spitalul Vaticanului.AGERPRES/(Anca Mihai)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia: Noi posibile evoluţii în ancheta privind contaminarea cu tuberculoză a 96 de nou-născuţi Mama unuia dintre cei 96 de nou-născuţi infectaţi în Italia cu tuberculoză de o asistentă medicală bolnavă este şi ea contaminată şi a dat în judecată spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli, unde s-a produs îmbolnăvirea, scrie miercuri cotidianul Corriere della Sera.
Italia: O asistentă medicală acuzată că ar fi îmbolnăvit de tuberculoză peste o mie de nou-născuţi O asistentă medicală afectată de tuberculoză este bănuită că a transmis virusul celor peste o mie de bebeluşi născuţi în perioada martie - iulie la prestigiosul spital al Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. Autorităţile sanitare italiene au organizat joi o echipă de medici care efectuează teste...
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...