Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Gorj va sprijini noua conducere de la Spitalul Judeţean pentru a pune ordine în instituţie
sâmbătă, 3 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, vineri, că le acordă noilor directori interimari de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu toată încrederea sa şi tot sprijinul necesar pentru a pune ordine în spital.
Noua conducere interimară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost prezentată, vineri, de către acesta, într-o conferinţă de presă.
Numele directorilor medical, economic şi de îngrijiri medicale au fost făcute publice în urmă cu două zile, atunci când preşedintele CJ Gorj a emis dispoziţia de numire. Astfel, în locul fostului director medical Constantin Pălivan a fost numit medicul neurolog Căliman Eugenia Cristina, în locul directorului economic Steluţa Udriştoiu a fost numit Dumitru Vienescu, iar directorul de îngrijiri medicale, Maria Gridan, a fost menţinută pe funcţie, ea ocupând şi anterior acest post.
În urma demisiei managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, preşedintele CJ Gorj a semnat, vineri, dispoziţia de numire în funcţie a noului manager interimar, Vasile Stănculete, medic primar ginecolog, el ocupând în urmă cu câţiva ani şi funcţia de coordonator al Policlinicii Târgu-Jiu.
"Cred că sunt un bun organizator, un tip corect şi îmi doresc să realizez la spital ceva care să rămână după mine", a declarat, vineri, Vasile Stănculete.
Preşedintele CJ Gorj a precizat că aşteaptă ca neregulile şi constatările comisiei judeţene care a pus în aplicare raportul comisiei ministeriale să fie remediate.
La începutul acestei săptămâni, atât managerul, cât şi directorul medical al spitalului din Târgu-Jiu şi-au depus demisiile, ambii invocând motive personale.
Consiliul de Administraţie al unităţii spitaliceşti a acceptat demisia managerului Neaţă şi a propus spre demitere pe directorul economic, Steluţa Udriştoiu, dat fiind că aceasta nu şi-a depus demisia odată cu ceilalţi doi.
Demisiile managerului şi directorului medical au survenit la aproape o lună de la decesul unei tinere de 17 ani, internată în secţia ORL a spitalului pentru o operaţie de amigdale, dar care a murit după ce una dintre asistentele secţiei i-a făcut o injecţie cu ampicilină.
Rezultatele necropsiei au arătat că tânăra a murit în urma unui infarct miocardic, fiind descoperită şi o pancreatită acută. Un raport întocmit de o comisie din Ministerul Sănătăţii, în urma verificărilor efectuate la Spitalul Judeţean, a scos la iveală mai multe nereguli atât în activitatea organizatorică a unităţii, cât şi în actul medical.
Raportul a fost înaintat atât Consiliului Judeţean Gorj, în subordinea căruia se află unitatea spitalicească, precum şi Colegiului Medicilor, pentru investigarea aspectelor medicale şi a unei eventuale culpe medicale, şi Parchetului Gorj. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a emis, miercuri, o dispoziţie prin care a numit o conducere interimară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dat fiind că, în urmă cu o zi, directorul medical şi-a depus demisia, iar cel economic a fost propus spre demitere de către Consiliul...
Gorj: CA al Spitalului din Târgu-Jiu analizează demisiile directorilor unităţii Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu discută, marţi, într-o şedinţă, eventualitatea acceptării demisiilor managerului unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă, şi a directorului medical, Constantin Pălivan, precum şi revocarea din funcţie a directorului medical...
Gorj: Tânăra internată în secţia ORL a Spitalului Judeţean a murit în urma unui infarct miocardic Reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Gorj au finalizat autopsia tinerei în vârstă de 17 ani, decedată miercuri dimineaţă în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în urma unei injecţii cu ampicilină, rezultatele indicând faptul că fata a murit în urma unui infarct miocardic.
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Gorj: Noi audieri în dosarul angajărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu Audierile în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost reluate joi, când au fost chemaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj fostul manager al unităţii, Vasile Stănculete, dar şi directoarele de la Resurse Umane şi Îngrijiri Medicale.
Gorj: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va contesta în instanţă decizia ANI Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că va contesta în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a constatat că acesta a fost incompatibil timp de aproape cinci ani.