Cele mai citite
 


Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău
sâmbătă, 3 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor locale.
"E unul dintre paşii care noi am zis că-l facem acum ca proiect pilot. După pornirea dispeceratelor de la Baia Mare, Sibiu, Arad, acum suntem la dumneavoastră. Diferenţa este că este singurul judeţ care încă nu are SMURD, dintre acele judeţe care le-am pornit cu dispecerate experimentale integrate ISU şi Ambulanţă. E mai mult decât un dispecerat medical, pentru că aici vin toate apelurile, inclusiv pe incendii, pe orice altă problemă pe situaţii de urgenţă. Beneficiile sunt foarte uşor de remarcat. În primul rând, şi la Serviciul de la Ambulanţă stătea, de regulă, o persoană care răspundea la apeluri. Acum vor fi trei care vor lucra împreună. (...) Din punct de vedere al eficienţei cred că e foarte uşor de realizat că odată ce sunt împreună deciziile se iau altfel, decât când se iau separat", a declarat, la festivitatea de inaugurare, Raed Arafat.
Potrivit acestuia, în termen de aproximativ o lună, va funcţiona şi serviciul SMURD, cu trei sau patru substaţii, primele maşini pentru acest serviciu urmând să sosească, de la Ministerul Sănătăţii, în cursul lunii septembrie, alături de alte câteva autovehicule pentru situaţii de urgenţă şi pentru pompieri, ce vor fi achiziţionate în cadrul unui program finanţat din fonduri europene.
De asemenea, cel mai probabil, în cursul acestui an, va fi amenajată, la Zalău, şi o platformă pentru aterizarea elicopterelor ce vor transporta bolnavii cu afecţiuni grave la spitale din Cluj-Napoca sau Târgu Mureş.
Potrivit sursei citate, platforma va permite aterizarea elicopterelor şi noaptea, ea urmând a fi amenajată în curtea ISU Sălaj. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Raed Arafat: Toate judeţele vor ajunge să aibă dispecerate de urgenţă ca la Târgu-Mureş Toate judeţele din ţară vor ajunge, în timp, să preia modelul dispeceratului de urgenţă de la Târgu-Mureş, unde în aceeaşi clădire se află dispeceratele 112 - ISU, Ambulanţa, Pompieri, Poliţie şi Jandarmerie, a declarat duminică, la Sibiu, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
Dr. Raed Arafat: În noiembrie sper să dăm drumul la mai multe substaţii SMURD în Sălaj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi-a manifestat speranţa, vineri, că în luna noiembrie vor fi inaugurate mai multe substaţii SMURD în Sălaj, care vor evolua ulterior pentru a acoperi necesarul integral al judeţului.
Maramureş: A fost inaugurat primul dispecerat integrat de urgenţă naţional ISU - SMURD - Ambulanţă Primul dispecerat integrat din ţară având în componenţă ISU - SMURD - Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost inaugurat, vineri, în judeţul Maramureş.
Ministerul Sănătăţii: Inaugurarea dispeceratelor medicale integrate ISU - Serviciul de Ambulanţă În România vor funcţiona primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanţă şi ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), sub forma unor centre pilot.