Cele mai citite
 


Senatorul I. Rotaru: Trebuie sancţionaţi sever cei care se fac vinovaţi în cazul Spitalului Judeţean Galaţi
sâmbătă, 3 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că trebuie aplicate sancţiuni severe în cazul celor care se fac vinovaţi de apariţia focarului de infecţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, în urma căruia doi pacienţi au decedat.
"Este o problemă serioasă, care trebuie tratată cu toată responsabilitatea, pentru a se evita asemenea situaţii regretabile. Dacă ţin de un management prost sau de o lipsă de implicare a celor care au responsabilitatea, trebuie să se ia măsuri de înlăturare a cauzelor şi de sancţionare severă a celor care se fac vinovaţi, pentru că au murit doi oameni. Rămâne de văzut ce va stabili comisia de anchetă", a afirmat Rotaru.
Senatorul de Brăila a opinat că situaţia de la Galaţi este generată de faptul că "sistemul de sănătate este într-o permanentă reformă, este subfinanţat şi se află continuu într-o zonă fără stabilitate şi direcţie".
"Această chestiune ar trebui să îi dea foarte mult de gândit noului ministru al Sănătăţii şi, în general, Guvernului, pentru a se îndrepta, o dată pentru totdeauna, spre sănătate cu toată atenţia necesară", a completat Rotaru.
Un focar de infecţie nozocomială cu germenul Acinetobacter, în urma căruia doi bărbaţi au murit şi unul s-a aflat în stare gravă, a fost descoperit, pe 30 august, la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă după decesul unui pacient Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi s-a autosesizat şi a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma decesului unei persoane operate în unitatea sanitară de unde ar fi contactat o infecţie intraspitalicească.
Galaţi: Anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare Galaţi, 3 nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a informat Ministerul Sănătăţii şi a solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi efectuarea unei anchete interne în cazul bebeluşului care a decedat, în urmă cu cinci zile, la câteva ore după ce fusese externat din spitalul gălăţean...
MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi...
Galaţi: Încă o victimă a infecţiei intraspitaliceşti de la secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean Un bărbat de 31 ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi, a murit, marţi seara, din cauza unei infecţii intraspitaliceşti, după ce a fost internat la secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi cu politraumatisme rezultate în urma unui accident rutier.
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean într-un nou caz în care este afectată sănătatea unui bebeluş Galaţi, 6 nov /Agerpres/- O echipă a Ministerul Sănătăţii dar şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi anchetează un nou caz în care în care a fost implicat un bebeluş, după ce, pe 31 octombrie, un alt nou născut murea la doar câteva ore de la externarea din maternitatea unităţii sanitare...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi a declanşat miercuri o anchetă internă după ce rudele unui bărbat de 57 ani au reclamat că acesta a murit din cauza unui hematom provocat de o căzătură când a mers la baie, în timp ce era internat la secţia de Oncologie.