Cele mai citite
 


Oprescu: Căminul de bătrâni ''Acad. Nicolae Cajal'' va fi gata în luna octombrie
duminică, 4 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Căminul de bătrâni ''Acad. Nicolae Cajal'' va fi gata în luna octombrie'', a declarat sâmbătă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
''Am vrut să am certitudinea că într-adevăr se lucrează la proiectul care face parte dintr-un program general'', a precizat Oprescu în timpul verificării stadiului lucrărilor de execuţie a căminului.
Edilul şef a spus că nu regretă faptul că în locul vechiului spital se ridică acest cămin deoarece toţi colegii săi de breaslă, respectiv medicii care lucrau aici, îşi desfăşoară activitatea în locuri corespunzătoare.
''Colegii mei sunt la posturile lor în condiţii mai bune decât aici. Nu simt niciun fel de regret având în vedere că s-a mers la mai bine'', a spus Oprescu.
El a adăugat că mai sunt în proiect alte două cămine de acest tip. ''Încercăm să aranjăm lucrurile, să facem introspecţia noastră privind bugetul şi să vedem câţi bani avem la dispoziţie'', a spus Oprescu.
Cât priveşte căminul ''Acad. Nicolae Cajal'', el a spus că acesta ar trebui să aibă o altă denumire, respectiv Casă de Retragere, întrucât serviciile şi amenajările de aici dau o altă conotaţie şi au dimensiuni noi.
Potrivit directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simean, căminul va oferi servicii de excelenţă care se vor adresa persoanelor vârstnice iar investiţia în această direcţie se ridică la aproximativ 250.000 de euro, bani care vin de la Administraţia Spitalelor şi direcţia pe care o conduce. Ea a precizat că selecţia celor care vor ocupa cele 80 de locuri ale căminului se va face în baza unei metodologii aprobate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, beneficiarii urmând a fi persoane fără aparţinători, respectiv persoane care nu au rude care să le ajute. De asemenea, în urma unei evaluări a Comisiei de specialitate se va decide că aceste persoane nu pot să aibă grijă singure de ele.
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a mai precizat că cheltuielile de întreţinere pentru o singură persoană, lunar, se ridică în medie la 1.410 lei, bani care vor fi aprobaţi de CGMB.
Noul cămin de bătrâni se află în strada Maximilian Popper şi va respecta standardele minime obligatorii pentru căminele de persoane vârstnice. Este vorba de un număr de 25 de camere cu un beneficiar, 20 de camere cu doi beneficiari, cinci camere cu trei beneficiari, iar o parte dintre acestea sunt destinate grupurilor sanitare, cabinetelor medicale, psihologice, clubului de activităţi recreaţionale, bibliotecă, oficii şi săli de mese, precum şi o sală de kinetoterapie.
Obiectivul căminului este acela de a asigura asistenţă şi protecţie socială pentru persoane vârstnice privind serviciile socio-medicale constând în: găzduire şi hrană, îngrijiri medicale, recuperare şi readaptare, activităţi de ergoterapie, de petrecere a timpului liber, consiliere psihologică şi juridică.
De menţionat că la ora actuală în Bucureşti numărul total al locurilor de cazare în cămine de bătrâni se ridică la aproximativ 700. AGERPRES/(A-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu a vizitat Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat miercuri Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucureşti, aflat în cartierul Berceni, unde sunt cazate 275 de persoane în vârstă cu diverse forme de handicap.
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Primarul Sorin Oprescu a inaugurat prima policlinică socială gratuită Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat marţi, prima policlinică socială gratuită adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti.
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.