Cele mai citite
 


Aparate si sisteme
joi, 8 ianuarie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Anatomie
 

Un sistem de organe sau un aparat este responsabil pentru indeplinirea uneia dintre functiile vitale ale organismului. Nici un sistem nu poate functiona fara alt sistem.

 

Notare
Comentarii
de TEO
FTTARREE

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aparatul cardiovascular - descriere Aparatul cardiovascular sau circulator transporta sangele in tot corpul. Funcţiile aparatului circulator sunt multiple: aprovizionarea organismului cu oxigen, substanţe nutritive, vitamine, hormoni şi eliminarea bioxidului de carbon, îndepărtarea diverselor reziduuri metabolice spre ficat (detoxificare)...
Organe Organele sunt parti ale corpului ce contin cel putin 2 parti de tesut (ex.: muscular si nervos) care lucreaza impreuna pentru a indeplini o functie. Mai multe organe pot conlucra in cadrul unui sistem de organe sau aparat.
Inima Inima (cordul) este un organ cavitar, muscular care functioneaza ca o pompa ce impinge in permanenta sangele in organism, alimentand celulele cu oxigen si substante nutritive. Inima face parte din aparatul cardiovascular.
Aparatul digestiv - descriere Aparatul digestiv (canalul alimentar sau tractul gastrointestinal), reprezinta ansamblul de organe cu rol de a transforma fizic si chimic alimentele, in scopul asimilarii lor si de a elimina reziduurile ce nu au putut fi digerate.
Aparatul genital feminin Aparatul genital (reproducator) feminin este format din gonada feminina – ovarul, ca si organ principal si calea gonorifica (calea genitala) formata din: trompe uterine, uter, vagin, col uterin (cervix) si vulva.
Aparatul urinar - descriere Aparatul urinar (aparatul excretor sau sistemul urinar) este unul din sistemele esenţiale ale organismului care produce, stochează şi elimină deşeurile organismului prin urină.