Cele mai citite
 


Peste 30 de cazuri de gripă nouă descoperite recent
luni, 17 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în perioada 10-16 august, 31 de noi cazuri de gripă AH1N1 pe teritoriul României, a informat luni Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Starea de sănătate a celor 31 de pacienţi este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală, a precizat sursa citată.

Cazurile au fost confirmate de Institutul Naţional de Imunologie "Cantacuzino", 17 fiind identificate în Bucureşti, câte două cazuri în judeţele Călăraşi, Ilfov, Iaşi şi Prahova şi câte un caz în Braşov, Galaţi, Mureş, Sibiu, Suceava şi Timişoara.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, trei dintre cazuri au fost confirmate la o familie sosită din Africa de Sud, iar alte trei în rândul unor persoane revenite dintr-o excursie efectuată în Grecia.

De asemenea, o persoană revenită din Anglia a contaminat doi apropiaţi, iar o alta, revenită din Spania, a generat un caz secundar.

Totodată, infectări cu gripă nouă au fost confirmate la două persoane care au intrat în contact cu o persoană sosită din SUA.

Alte 18 cazuri individuale au fost depistate la persoane revenite din Spania (12), Anglia (4), Bulgaria (1), Grecia (1).

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 253 de cazuri de infecţie cu AH1N1, potrivit evidenţelor Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de îmbolnăvire cu A/H1N1, depistate săptămâna trecută Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17-23 august.
Galaţi: Numărul cazurilor de gripă nouă din judeţ a ajuns la cinci Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Mihaela Debita, a anunţat, marţi, că numărul cazurilor de gripă nouă în judeţ a ajuns la cinci, după ce au fost confirmate alte două cazuri de îmbolnăvire cu virusul A(H1N1).
Brazilia: 368 de decese legate de gripa porcină (Ministerul Sănătăţii) Brazilia, 19 aug /Agerpres/ - Un număr de 368 de persoane au murit de gripă porcină în Brazilia între 25 aprilie şi 15 august, potrivit ultimului bilanţ comunicat marţi de Ministerul brazilian al Sănătăţii, citat de AFP.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Vaccin american împotriva virusului A(H1N1), disponibil în octombrie Washington, 16 aug /Agerpres/ - SUA au o "bună speranţă" să obţină un vaccin împotriva gripei provocate de virusul A(H1N1) până la jumătatea lunii octombrie, a declarat - duminică, canalului de televiziune CNN - secretarul sănătăţii american, Kathleen Sebelius, potrivit AFP.