Cele mai citite
 


Braşov: Protest la Spitalul din Codlea
luni, 5 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de persoane protestează sâmbătă, începând cu ora 17,00, în faţa Spitalului din Codlea, nemulţumiţi că acesta nu a fost redeschis începând cu 1 septembrie.
Potrivit consilierului local Erwin Albu, acţiunea de protest nu a primit autorizaţie nici de la Primărie, nici de la Jandarmerie, dar oamenii tot au ieşit în stradă pentru că nu au unde se trata.
Fostul director al spitalului Claudia Coste a declarat pentru AGERPRES că săptămâna trecută a depus la Direcţia de Sănătate Braşov documentele pentru clasificarea unităţii sanitare, astfel ca din 15 septembrie acesta să fie redeschis.
Curtea de Apel Braşov a hotărât la începutul lunii august suspendarea HG prin care s-a decis închiderea spitalului.
"Luni, 5 septembrie, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică se întâlneşte pentru a discuta şi aproba documentele noastre. Dacă vor fi aprobate, dosarul se va trimite la Ministerul Sănătăţii pentru evaluarea spitalului. Sperăm ca din 15 septembrie spitalul să fie redeschis", a spus Claudia Coste, care activează în prezent la camera de gardă a unităţii sanitare.
Locuitorii municipiului Codlea au protestat de mai multe ori în faţa spitalului după ce, începând cu 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii a hotărât închiderea acestuia.
De la jumătatea lunii aprilie, camera de gardă a continuat să funcţioneze între orele 8,00 şi 20,00 cu bani din donaţii şi sponsorizări. Cazurile mai complicate şi urgenţele ajungeau la spitalele din Braşov.
La 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii a hotărât închiderea spitalelor din Codlea, Săcele şi Victoria. Spitalele din Săcele şi Codlea sunt în continuare închise, iar cel din oraşul Victoria a fost cumpărat de o firmă medicală privată din judeţul Sibiu şi urmează să fie redeschis după aprobările ce vor fi date de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalul din Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi pentru a fi redeschis Spitalul municipal Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere - pentru a se redeschide, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Claudia Coste, directorul instituţiei.
Braşov: Protest în faţa spitalului din Codlea Câteva zeci de locuitori ai municipiului Codlea protestează, din nou, duminică, în faţa Spitalului municipal din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii începând cu data de 1 aprilie.
Braşov: Consilierii de la Codlea donează indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea camerei de gardă Consilierii locali din municipiul Codlea au hotărât ca, începând de marţi, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru a putea funcţiona o cameră de gardă la Spitalul municipal închis la data de 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
Braşov: Aceeaşi situaţie, deocamdată, pentru spitalele închise Spitalele municipale din Săcele şi Codlea şi Spitalul orăşenesc din Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii de la 1 aprilie, rămân deocamdată în aceeaşi situaţie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu.
Braşov: Spitalele din Victoria şi Săcele, închise la 1 aprilie, se vor redeschide Spitalele din municipiul Săcele şi oraşul Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, se vor redeschide cu o structură schimbată, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr.Alexandru Bălescu.
Braşov: Un nou protest la Codlea împotriva închiderii spitalului Câteva zeci de persoane protestează din nou joi după-amiază în municipiul Codlea împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide de la 1 aprilie spitalul din localitate.