Cele mai citite
 


Ajutoare de stat de 4,93 milioane euro pentru două societăţi comerciale
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a aprobat luni ajutoare de stat în valoare de 4,93 milioane de euro pentru două societăţi comerciale, care vor implementa proiecte de investiţii ce vor crea 108 locuri de muncă, potrivit datelor publicate de MFP.
Finanţările au fost aprobate în cadrul Programului pentru susţinerea de proiecte mari de investiţii iniţiale, derulat de Ministerul Finanţelor Publice, care are ca obiectiv dezvoltarea regională, în baza schemelor de ajutor de stat instituite prin mai multe hotărâri de guvern din anii 2007-2008.
În baza acestor scheme de ajutor de stat, Ministerul Finanţelor Publice a aprobat până în prezent ajutoare de stat în valoare de 314,41 milioane euro pentru susţinerea a 21 de proiecte mari de investiţii, în valoare de 1,179 miliarde euro, în domenii precum producţia de autovehicule şi componente pentru autovehicule, cercetare - dezvoltare în sectorul auto, producţia de componente pentru microirigaţii, producţia de componente pentru industria aeronautică, producţia de vagoane pentru călători, producţia de componente pentru extracţia petrolului, componente pentru industria aeronautică, producţie din mase plastice, prelucrarea cărnii de pasăre, turism şi clinici medicale.
Aceste proiecte de investiţii creează 6.358 locuri de muncă. Beneficiarii acestor finanţări nerambursabile de la bugetul de stat sunt şapte companii cu capital autohton şi 14 companii cu capital străin, care activează pe piaţa din România.
În anul 2011 au fost semnate 10 acorduri de finanţare în baza schemei de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MFP a aprobat luni ajutoare de stat de 4,93 milioane euro pentru două societăţi comerciale Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a aprobat luni ajutoare de stat de 4,93 milioane de euro pentru două societăţi comerciale, care vor implementa proiecte de investiţii ce vor crea 108 locuri de muncă, potrivit datelor publicate de MFP.
Manuel Costescu: România s-a transformat într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii România s-a transformat dintr-o ţară căutată de investitori pentru forţa de muncă ieftină într-o destinaţie potrivită pentru investiţii strategice în inovaţie în diferite domenii, iar în prezent are nevoie de inovaţie în IT şi în medicină, susţine secretarul de stat Manuel Costescu, şeful Departamentului...
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...