Cele mai citite
 


APAH-RO lansează o campanie de testare gratuită a hepatitei de tip B
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) lansează campania de testare gratuită a hepatitei de tip B, pentru mai multe grupe de risc, informează organizaţia într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, vor putea beneficia de analize de detectare a virusului B antiHBS femeile însărcinate şi pacienţii cu hemofilie, cancer, tuberculoză, colită ulceroasă, Boala Chron, poliartrită reumatoidă, psoriazis, artrită psoriazică, spondilită ankilopoetică, precum şi persoanele cu transplant.
Cei care doresc să se testeze şi se încadrează în categoriile respective pot trimite e-mail la adresa apahromania@yahoo.com sau se pot adresa reprezentanţilor zonali APAH-RO, precum şi la telefon 0721.304.160, între orele 09,00 - 14,00.
"Invităm medicii din ţară, indiferent de specialitate, să adere la acest important program, derulat până la sfârşitul anului, în limita voucherelor disponibile. Aşteptăm ca, în viitor, şi alte companii şi laboratoare medicale să se alăture iniţiativei noastre. Totodată, dacă în urma testării va fi descoperit virusului hepatitic B în organism, pacienţii vor fi îndrumaţi către medicii specialişti, după caz, pentru continuarea investigaţiilor", se arată în comunicatul APAH-RO.
Cei interesaţi vor putea consulta lista unităţilor unde vor putea fi efectuate analizele gratuite pe site-ul asociaţiei, www.hepato.ro
Iniţiativa APAH-RO pentru testarea gratuită a virusului hepatitic B va fi completată cu acţiuni de informare şi suport, organizate periodic în grupuri sau individual, la nevoie.
Campania de testare gratuită este lansată de APAH-RO, cu sprijinul companiei "Bristol Myers Squibb" şi laboratoarele clinice din reţeaua "Regina Maria".
În Bucureşti, punctele de recoltare de analize de laborator "Regina Maria" sunt: Policlinica "Enescu", Policlinica pentru copii "Opera", Policlinica şi Centrul de Imagistică, Policlinica Aviaţiei, Policlinica "Sema Parc", Policlinica şi Centrul de Cardiologie Cotroceni, Policlinica BBP (Bucharest Bussines Park), Policlinica "Pipera", Policlinica "SUN PLAZA", Policlinica pentru adulţi şi copii "Dorobanţi", Spitalul "Euroclinic", Policlinica "Lujerului".
În Cluj-Napoca, punctele de recoltare sunt la Policlinica şi Centrul de Recuperare şi Fizioterapie "Pasteur", Centrul de Medicina Muncii. Constănţenii pot merge la Policlinica Constanţa şi la Centrul de Recuperare şi Fizioterapie.
La Braşov, punctul de recoltare se află pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 49, iar la Bacău pe Calea Romanului, nr.39. AGERPRES/(AS-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Campanie de informare privind hepatita Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAHR) a început, luni, la Braşov, cea de a doua ediţie a campaniei intitulate 'Ziua femeii cu hepatită', cu sprijinul Primăriei din localitate.
Cluj: Tineri şi vârstnici - interesaţi să afle dacă au sau nu hepatită C Aproximativ 200 de clujeni de toate vârstele au fost interesaţi să afle dacă au sau nu hepatită C, prezentându-se pentru o testare gratuită, în cadrul campaniei organizate între 1 şi 6 august de filiala din România a companiei farmaceutice MSD, laboratorul de analize medicale Bioclinica din Timişoara...
Campanie de informare privind testarea şi tratamentul hepatitei B şi C Numărul persoanelor afectate de hepatite B şi C dar şi de ciroze va creşte, a subliniat doctor infecţionist Adriana Moţoc, marţi, în conferinţă de presă.
Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice:Tot mai multe persoane sunt depistate cu virsul hepatic B şi cu ciroză Tot mai mulţi pacienţi vin la Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi spun că au descoperit că au virusul hepatic B sau că au ciroză, a declarat vineri preşedintele asociaţiei, Marinela Debu.
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România PLANUL STRATEGIC DE ACŢIUNE ÎMPOTRIVA HEPATITELOR ÎN ROMÂNIA 2013
Braşov: Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice cere MS actualizarea listei compensatelor Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) a făcut vineri, în cadrul unei conferinţe la Braşov, un apel la Ministerul Sănătăţii pentru actualizarea listei medicamentelor compensate pentru bolnavii cu hepatite virale, dezvoltarea de programee de screening şi o informare reală pentru...