Cele mai citite
 


Constanţa: Adolescentă consumatoare de droguri, dispărută dintr-un centru pentru tineri seropozitivi
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O adolescentă de 16 ani este căutată de poliţişti, după ce pe 3 septembrie a plecat din centrul Casa Speranţa din localitatea Mihail Kogălniceanu, instituţie unde sunt găzduiţi şi trataţi copii şi tineri infectaţi cu HIV, şi nu a mai revenit.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au informat, luni, printr-un comunicat remis presei, că Elisabeta Ghervasa ''a părăsit în mod voluntar'' centrul, ra fiind ''încadrată cu handicap grav, este infectată HIV, are hepatită C, este suspectă de sifilis şi consumatoare de droguri''.
Potrivit IPJ, adolescenta are 1,50 - 1,55 metri înălţime, greutatea de 45 de kilograme, este astenică, brunetă, cu părul şaten tuns până la baza umerilor, ochii căprui, faţa rotundă, iar când a plecat de la centru purta pantaloni tip blue-jeans de culoare albastră, un hanorac cu gluga de culoare neagră cu buline multicolore şi era încălţată cu tenişi.
"Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze Secţia 2 rurală Mihail Kogălniceanu sau Dispeceratul IPJ Constanţa, la tel. 0241.611.364 int. 20.005'', au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Infecţia cu hepatita C este în creştere la utilizatorii de droguri injectabile Din ce în ce mai mulţi utilizatori de droguri injectabile sunt infectaţi cu hepatita C, a afirmat dr. Sorin Petrea, directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
12.500 de persoane au fost testate pentru HIV, hepatită B şi C printr-un program derulat de Institutul 'Matei Balş' Un număr de 12.500 de persoane au fost testate gratuit pentru HIV, hepatită B şi hepatită C în cadrul unui program derulat de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", iar dintre acestea 7,6% au ieşit pozitiv la testul pentru hepatită B, 3,28% - la cel pentru hepatită C şi 0,4% pentru HIV...
Opt bolnavi de hepatita C din zece sunt persoane care se droghează Consumatorii de droguri reprezintă peste 80% din cele circa 2.000 de noi contaminări anuale cu virusul hepatitei C cronice, din cauza faptului că folosesc mai mulţi aceeaşi seringă, arată un raport al autorităţilor sanitare (KCE) belgiene, relatează agenţia Belga.
Informatii despre Hepatita C 1. Hepatita C Hepatita C este o afecţiune contagioasă a ficatului. Virusul hepatic C se transmite în primul rând prin expunerea la sânge infectat, care poate avea loc în cazul consumatorilor de droguri intravenoase, transfuziilor cu sânge sau produse din sânge, tatuajelor cu ace/tuş contaminate, e...
Streinu Cercel: În ultimii ani a crescut transmiterea HIV prin folosirea drogurilor injectabile Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a atras atenţia marţi asupra faptului că a crescut transmiterea prin folosirea drogurilor injectabile în ultimii ani.
Tulcea: Aproape 1% din populaţia Dobrogei, testată gratuit pentru HIV, hepatita B şi hepatita C Aproape 1% din populaţia din judeţele Constanţa şi Tulcea a beneficiat gratuit, în ultimii 9 ani, de teste gratuite pentru HIV, hepatita B şi hepatita C, potrivit fundaţiei Baylor Marea Neagră.