Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Spitalul din Titu, transformat în Secţie de primiri urgenţe
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul din oraşul dâmboviţean Titu, aflat iniţial pe lista de unităţi medicale desfiinţate, se va transforma în Unitate de Primiri Urgenţe şi va aparţine de Spitalul Judeţean Târgovişte, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Claudiu Dumitrescu.
''Ministerul Sănătăţii a aprobat înfiinţarea în fosta locaţie a Spitalului Titu a unei unităţi de primire urgenţe care să aparţină de UPU de la Spitalul Judeţean Târgovişte. Va începe să funcţioneze de la 1 octombrie. Vor fi cinci paturi pentru internare de o zi şi ne orientăm spre o dezvoltare ulterioară a Serviciului de Ambulanţă'', a precizat directorul DSP Dâmboviţa.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aprobat, încă din luna martie, o hotărâre de transformare a spitalului din Titu în secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte.
Spitalul din Titu avea circa 100 de paturi, iar în ultimii ani a primit mai multe sponsorizări de la o fundaţie din Olanda.
Localnicii şi reprezentanţii Primăriei din Titu s-au opus desfiinţării spitalului din cauză că cele mai apropiate unităţi medicale sunt cele din Târgovişte şi Bucureşti.
Spitalul a mai funcţionat timp de o lună după desfiinţarea anunţată de Ministerul Sănătăţii, cu fonduri de la primărie, dar până la urmă pacienţii au fost transferaţi la alte spitale.
Primarul din Titu, Ilie Dinu, a declarat că oraşul se află în plină dezvoltare, după ce aici a fost deschis Centrul Renault Technologie Roumanie şi că este nevoie de acest spital.
Cinci spitale din judeţul Dâmboviţa au fost transferate la sfârşitul anului trecut în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care a hotărât transformarea lor în secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Lipsă de medici la Spitalul Judeţean Târgovişte; aproape 100 de posturi sunt vacante Spitalul Judeţean Târgovişte se confruntă cu o mare deficienţă de medici, fiind vacante 97 de posturi, iar cea mai gravă situaţie este la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Claudiu Dumitrescu.
Dâmboviţa: Spitalul din Titu, transformat în Unitate de Primiri Urgenţe O Unitate de Primiri Urgenţe, secţie a Spitalului Judeţean Târgovişte, a fost inaugurată, marţi, în oraşul dâmboviţean Titu, în clădirea fostului spital din localitate, desfiinţat în luna aprilie prin ordin al ministrului Sănătăţii.
Dâmboviţa: S-a inaugurat un proiect de informatizare a spitalelor din judeţ finanţat cu fonduri UE Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la inaugurarea proiectului european ''Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unităţi sanitare în judeţul Dâmboviţa''.
Dâmboviţa: DSP a anchetat cazul bătrânului ajuns la Spitalul Judeţea cu larve în rănile de la picior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a efectuat o anchetă în cazul bătrânului ajuns de la un centru social la Spitalul Judeţean Târgovişte cu larve în răni la picior, a descoperit mai multe nereguli şi a trimis concluziile Colegiului Medicilor.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...