Cele mai citite
 


Neamţ: A fost închis ultimul magazin de plante etnobotanice din judeţ
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ultimul magazin care comercializa plante etnobotanice în judeţul Neamţ şi-a încetat activitatea, luni, după ce proprietarul spaţiului în care funcţiona magazinul a refuzat prelungirea contractului de închiriere.
Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale Piatra Neamţ, a declarat, pentru AGERPRES, că potrivit unei hotărâri de consiliu local, emisă anul trecut, agentul economic care comercializa plante etnobotanice nu va mai primi autorizaţie de funcţionare pentru acest obiect de activitate.
'Hotărârea de consiliu local prevede că la finalizarea contractelor de închiriere a spaţiilor, agenţii economici care comercializează plante etnobotanice nu vor mai primi autorizaţie de funcţionare, indiferent dacă vor fi prelungite contractele de închiriere. Oricum în acest caz, proprietarul spaţiului a refuzat prelungirea contractului. Aşadar, în municipiul Piatra Neamţ, nu mai există niciun magazin în care să fie vândute aceste plante', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Locale Piatra Neamţ.
Hotărâri similare de consiliu local au fost emise în toate municipiile şi oraşele din judeţ.
Prefectul Mihai Archip a adăugat că în judeţul Neamţ nu mai există niciun agent economic care să aibă autorizaţie de funcţionare pentru comercializarea plantelor etnobotanice. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tot mai multe 'magazine de vise' sunt închise sau amendate de autorităţile locale - grupaj Tot mai multe magazine care comercializează substanţe etnobotanice sunt închise sau amendate de autorităţile locale în contextul în care tot mai mulţi tineri ajung în stare gravă la spital în urma consumului acestor droguri uşoare.
Satu Mare: Tineretul PSD a pichetat un magazin de vise Tineretul social-democrat a pichetat joi singurul magazin de plante etnobotanice din Satu Mare, consilierii locali PSD urmând să întocmească un proiect de hotărâre privind interzicerea vânzării acestui gen de produse la doi kilometri de unităţile şcolare.
Neamţ: Centrele de transfuzie a sângelui sunt autorizate, dar vor fi reverificate de DSP Cele două centre de recoltare şi transfuzie a sângelui de la Piatra Neamţ şi Roman au autorizaţie de funcţionare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, doctorul Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.