Cele mai citite
 


Oprescu solicită aplicarea unui tratament generalizat împotriva omidei păroase
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut luni Centrului de Protecţie a Plantelor să aplice un tratament generalizat în zonele afectate de Hyphantria Cunea (omida păroasă) în Capitală, în ultima săptămână.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti remis luni AGERPRES, specialiştii Centrului de Protecţie a Plantelor informează că în perioada 22 august-1 septembrie, în Capitală s-au depistat focare cu preponderenţa cea mai mare în sectoarele 3, 4, 5 şi 6. În această săptămână au fost aplicate tratamente fitosanitare generalizate pe bd. Drumul Taberei - bd. Sibiu - bd. 1 Mai - str. Braşov şi pe străzile: Aleea Compozitorilor, Obcina Mare, Ţincani, C-tin Titel Petrescu, Vlădeasa, Cara Anghel, Gheorghe Latea etc.
Aceste tratamente se efectuează concomitent cu cele de pe străzile din cartierul Berceni (str. Frumuşani, Anton Bacalbaşa, Soldanului, C. Vasilescu, Runcu, Căltunaşi, şos. Olteniţei, Berceni etc.).
Zilele următoare se va acţiona în sectoarele 3, 4, 5, 6 (zona Militari) şi se va răspunde la eventualele noi sesizări ale cetăţenilor. Aceste tratamente fitosanitare generalizate se vor face în scopul reducerii rezervei biologice, pentru a preîntâmpina pe viitor apariţia focarelor şi invaziei agresive a omidei păroase.
De altfel, conform ciclului biologic al acestor dăunători, specialiştii Centrului de Protecţie a Plantelor au constatat pe teren că omizile sunt sporadice, în retragere conform ciclului biologic pentru pregătirea de 'iernare', sub formă de crisalida sau nimfă, în zonele de atac masiv tratate anterior nefiind înregistrate alte sesizări. AGERPRES /(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Sorin Oprescu, la Spitalul Filantropia Primarul general al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, a vizitat, sâmbătă, Spitalul Filantropia, unde s-a declanşat curăţenia de primăvară, atât în incintă cât şi în curtea unităţii spitaliceşti.
Sorin Oprescu a primit o delegaţie irakiană condusă de Humam Hamoudi Primarul general Sorin Oprescu a primit, miercuri, o delegaţie oficială din Republica Irak, condusă de Humam Hamoudi, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe din cadrul Consiliului Reprezentanţilor din Irak, întâlnire în cadrul căreia oaspeţii s-au arătat interesaţi de organizarea administrativă...
Sorin Oprescu va participa, la Viena, la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene Primarul general Sorin Oprescu va efectua luni şi marţi o vizită oficială la Viena, în Austria, la invitaţia omologului său, Michael Haupl, ocazie cu care va participa la Conferinţa Europeană a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.
Primarul general Sorin Oprescu va fi citat în procesul privind maternitatea Giuleşti Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi citat, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Administraţia Spitalelor Bucureşti în procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.