Cele mai citite
 


Procesul intentat lui Hosni Mubarak: A treia rundă de audieri
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
A treia rundă de audieri în cadrul procesul intentat fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a început luni, la Cairo, informează agenţiile de presă internaţionale.
Hosni Mubarak a fost adus de o ambulanţă şi a ajuns în sala de judecată întins pe o targă.

În cadrul procesului, demarat la începutul lunii august, patru poliţişti vor depune luni mărturie împotriva lui Mubarak şi a ex-şefului serviciilor secrete egiptene, pentru stabilirea implicării acestora în diferite acte de corupţie şi în violenţele sângeroase de la începutul acestui an.

Procedurile de luni se desfăşoară cu uşile închise, după ce judecătorul a decis interzicerea camerelor de luat vederi, la ultima sesiune de audieri de la 15 august.

La şedinţa de luni participă şi fiul lui Hosni Mubarak, acuzat de corupţie.

Anterior, s-au înregistrat violenţe între susţinători ai fostului lider egiptean, forţat să demisioneze la 11 februarie, şi apropiaţi ai victimelor revoltelor de la începutul acestui an, instalaţi în jurul Academiei de poliţie, unde are loc procesul.

Revoltele antiprezidenţiale din Egipt au provocat cel puţin 850 de morţi.

Hosni Mubarak suferă de probleme cardiace şi depresie şi au circulat zvonuri conform cărora fostul lider de la Cairo ar suferi de cancer.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Egipt: Condamnarea lui Mubarak la trei ani de închisoare, anulată; dosarul va fi rejudecat Condamnarea la trei ani de închisoare pentru fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost anulată marţi, în apel, de Curtea de Casaţie de la Cairo, în ultimul său proces, care a menţinut detenţia sa într-un spital militar, relatează France Presse.
Mubarak este tratat de cancer în Arabia Saudită (presă) Cairo, 2 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical împotriva cancerului în Arabia Saudită, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar în ediţia de miercuri, contrazicând astfel informaţiile oficiale cu privire la situaţia lui Mubarak.
Hosni Mubarak, transferat la un spital militar din apropiere de Cairo (presă) Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat la un spital militar din apropiere de Cairo din unitatea medicală în care era internat în staţiunea Sharm El-Sheikh, informează sâmbătă pe site-ul său ziarul egiptean Ahram, citat de Xinhua.
Egipt: Parchetul cere ca Hosni Mubarak să fie examinat din nou Parchetul general egiptean a anunţat miercuri că a cerut ca fostul preşedinte Hosni Moubarak, aflat în detenţie preventivă la spitalul din Sharm el-Sheikh, să fie examinat din nou pentru a se stabili dacă starea sa de sănătate permite transferul într-un spital de penitenciar, informează AFP.
Inima lui Mubarak funcţionează corect (surse medicale) O scădere a tensiunii arteriale a fost la originea spitalizării marţi a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, dar inima sa funcţionează corect şi starea sa de sănătate este stabilă, a anunţat agenţia oficială Mena, care citează o sursă medicală - relatează AFP.
Constanţa: Bătrân dispărut după ce a fost luat cu ambulanţa de acasă şi dus la spitalul de la Medgidia Un bătrân semiparalizat, de 72 de ani, din satul constănţean Negureni ce aparţine de oraşul Băneasa, este dat dispărut şi căutat de poliţişti după ce a fost luat cu ambulanţa de acasă luni, dus apoi la Spitalul Municipal Medgidia şi lăsat ulterior să plece pentru că nu a fost necesară internarea.