Cele mai citite
 


Regele Spaniei spitalizat pentru o operaţie la călcâiul lui Ahile
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Regele Juan Carlos al Spaniei a fost spitalizat duminică seară într-o clinică din Madrid pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale la călcâiul lui Ahile la piciorul stâng, a anunţat Casa Regală, informează AFP.
În vârstă de 73 de ani, regele a venit la clinica San Jose la 21.15 ora locală /19.15 GMT/ pentru o operaţie de sutură a tendonului lui Ahile la piciorul stâng, după care echipa medicală va publica un buletin de sănătate.

Operaţia în sine nu necesită anestezie sau spitalizare, dar "va fi urmată de o lungă reabilitare ce va începe cu o perioadă de imobilizare", a precizat joi un purtător de cuvânt al Casei Regale.

Regelui i s-a aplicat la 3 iunie o proteză pentru a înlocui articulaţia genunchiului drept, afectată de mult timp de practicile sale sportive.

În urma acestei operaţii, el se folosea de o cârjă în deplasările publice. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Afecţiuni ale coloanei, tratate prin epiduroscopie; primele intervenţii de acest gen, realizate la o clinică în Capitală Primele operaţii de epiduroscopie - o endoscopie a canalului spinal, minim invazivă - la pacienţii cu afecţiuni ale coloanei vertebrale au fost realizate în premieră în Europa de Est la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic din Bucureşti.
Chirurgii au efectuat în această săptămână 9 intervenţii chirurgicale în cadrul programului între MS şi Clinica San Donato Medicii italieni şi români au mai efectuat în această săptămână încă 9 intervenţii chirurgicale în cadrul Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, patru dintre acestea la Iaşi, restul în Bucureşti, numărul total al copiilor operaţi ajungând la 69 în decursul unui an...
Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice Ministrul sănătăţii, Raed Arafat şi prof. dr. Alessandro Frigiola, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Timiş: Operaţii cu GPS, în premieră naţională la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Chirurgii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara vor opera din această lună, în premieră naţională, folosind GPS-ul, un sistem intern de navigaţie, care-i ajută pe medici să fixeze exact locul şi modul în care trebuie aplicată proteza de şold sau de genunchi.
Timiş: Operaţii în premieră la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean O echipă de specialişti din Clinica Universitară de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara a realizat, în premieră naţională, două tipuri noi de intervenţii la nivelul prostatei, folosind tehnologie de ultimă generaţie.