Cele mai citite
 


SUA: cercetător român ucis într-o explozie de laborator
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorul român Adrian Martin de la institutul Membrane Technology and Research Inc /MTR, California/ a murit joia trecută în urma unei explozii survenite într-un laborator din Menlo Park, a informat duminică canalul NBC Bay Area.
Martin, 56 de ani, s-a mutat în San Jose, Bay Area /regiunea metropolitană din jurul San Francisco/ venind din România, pentru a-şi urma visul american, potrivit postului TV menţionat.

Cercetătorul român pregătea un amestec de pre-combustie format din metan, heliu şi azot atunci când a avut loc explozia, potrivit şefului pompierilor de la laboratorul din Menlo Park, Harole Schapelhouman.

O femeie care stătea lângă uşa laboratorului a fost aruncată cu putere, dar a supravieţuit suferind doar câteva leziuni la timpan. Adrian Martin a fost însă rănit grav. E a fost scos din laborator, dar a suferit un stop cardiac şi a murit la faţa locului, a precizat Schapelhouman.

Echipa de pompieri a găsit un cilindru de metan cu scurgeri în laborator, deşi nu a fost clar dacă cilindrul avea scurgeri înainte de explozie sau acestea au fost provocate de explozie, a mai indicat Harole Schapelhouman.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Explozie a numărului de cazuri de diabet după 1995 Numărul de persoane adulte care suferă de diabet a explodat în SUA în perioada 1995-2010, incidenţa afecţiunii crescând cu cel puţin 50% în 42 de state şi cu 100% sau mai mult în alte opt state, potrivit unor statistici federale publicate joi, relatează AFP.
DOCUMENTAR: 30 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl La 26 aprilie 1986, două explozii au zguduit reactorul cu numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. În timpul incendiului, care a mistuit reactorul timp de zece zile, au fost răspândite în atmosferă cantităţi uriaşe de substanţe radioactive. Nu există date oficiale privind numărul total al victimelor...
Dr. Florin Şelaru: Trebuie să asigurăm pregătirea studenţilor la medicină în cercetare, la nivel internaţional - interviu Dr. Florin Şelaru este profesor asistent la Spitalul şi Universitatea ''Johns Hopkins'', specializat în gastroenterologie şi, în paralel cu activitatea clinică, face cercetare fundamentală în domenii precum diagnosticul şi terapia personalizată a cancerului.
Dr. Carmen Truţescu: La copii vizionarea tv - efect traumatizant asupra dezvoltării cerebrale normale (interviu) Dezvoltarea armonioasă a creierului uman reprezintă rezultatul interacţiunii favorabile a mediului înconjurător asupra unui potenţial de neurodezvoltare programat genetic, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES medicul psihiatru Carmen Truţescu de la Spitalul de Psihiatrie "Al. Obregia".
Piaţa serviciilor stomatologice se dezvoltă mai ales pe segmentul clinicilor mari Piaţa medicinei dentare din România a cunoscut o 'explozie' inclusiv în criză, detaşându-se net faţă de alte ramuri ale medicinei private, scrie revista Capital.