Cele mai citite
 


UE autorizează comercializarea Afinitor împotriva cancerului la pancreas
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Grupul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat luni că a obţinut undă verde din partea autorităţilor europene pentru comercializarea medicamentului Afinitor ca tratament la persoanele adulte cu tumori neuroendocrine ale pancreasului aflate în stadiu avansat, transmite AFP.

Un studiu clinic de faza a III-a, care stă la baza omologării medicamentului de către Comisia Europeană, a demonstrat că Afinitor scade cu 65% riscul de evoluţie a cancerului în comparaţie cu un tratament placebo, precizează într-un comunicat laboratorul elveţian.

Circa 60% dintre pacienţii afectaţi de această formă de cancer se află într-un stadiu avansat al bolii, tumoarea răspândindu-se şi în alte părţi ale corpului.

Tumorile neuroendocrine ale pancreasului în stadiu avansat sunt considerate drept agresive şi greu de tratat, cu o rată de supravieţuire după cinci ani de numai 27%, menţionează Novartis.

Afinitor, care a obţinut autorizarea pentru comercializarea în SUA în luna mai pentru aceeaşi formă de cancer, este unul din principalele medicamente oncologice ale Novartis, care în primul semestru şi-a dublat vânzările la acest articol, încasând 192 milioane de dolari.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medicament revoluţionar împotriva cancerului de piele, autorizat de Comisia Europeană Comisia Europeană a autorizat fabricarea şi comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, informează actusante.net. Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis şi este destinat adulţilor care suferă de acest tip de cancer şi...
Un tratament anti-leucemie ar putea da rezultate şi împotriva cancerului de pancreas Un tratament folosit pentru a trata leucemiile şi limfoamele ar putea eficientiza, de asemenea, chimioterapiile menite să combată cancerul de pancreas, unul dintre cele mai letale forme de cancer, potrivit unui studiu ale cărui concluzii au fost prezentate miercuri la Barcelona, relatează AFP.
Comisia Europeană și SUA își dau mâna și convin asupra fluxului transatlantic de date și a implementării Scutulului UE-SUA privind protecția vieții private (Privacy Shield) La începutul acestui an la Strasbourg, Uniunea Europeană împreună cu Statele Unite ale Americii (”SUA”) au stabilit un nou cadru pentru fluxurile transatlantice de date denumit -”Privacy Shield”. Implementarea scutului privind protecția vieții private vine la scurt timp după ce în octombrie 2015 Curtea...
Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate anual în UE Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate în Uniunea Europeană /UE/ şi circa 130.000 de femei mor anual, indică un document difuzat miercuri de Comisia Europeană, informează agenţia Xinhua.
Pradaxa® obține aprobarea UE pentru tratamentul și reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) Pradaxa® este o opțiune simplă de tratament, la fel de eficientă ca un antagonist de vitamină K, dar cu risc de hemoragii mult mai scăzut, ceea ce constituie un avantaj major pentru pacienții cu TVP și EP.1–4
Peste un milion de femei din SUA, tratate inutil de cancer la sân în ultimii 30 de ani Mamografii de rutină au făcut ca peste un milion de femei din Statele Unite ale Americii să fie tratate în mod inutil împotriva cancerului de sân în ultimii 30 de ani, deşi tumorile nu ar fi ajuns niciodată la un stadiu avansat, potrivit unui nou studiu american publicat joi în New England Journal of...