Cele mai citite
 


Viggo Mortensen lansează un apel pentru publicarea mai multor scrisori dintre Freud şi Jung
marţi, 6 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actorul Viggo Mortensen a lansat un apel la adresa urmaşilor protejatului lui Sigmund Freud, Carl Jung, solicitându-le să facă publice mai multe scrisori din cadrul corespondenţei dintre cei doi părinţi ai psihanalizei pentru că acestea reprezintă o lectură "fascinantă", conform starpulse.com.
Starul din trilogia "Lord of the Rings" joacă rolul lui Freud în noul film "A Dangerous Method", alături de Michael Fassbender care-l interpretează pe Jung. Cei doi medici trebuie să trateze un caz grav al unei tinere paciente interpretate de Keira Knightley.

Viggo Mortensen a studiat corespondenţa dintre cei doi psihanalişti pentru a se pregăti pentru rol, însă susţine că ar fi bine ca şi mai multe scrisori dintre cei doi să fie făcute publice pentru ca cei interesaţi să afle mai multe despre personalităţile fascinante ale celor doi.

"Corespondenţa dintre Freud şi Jung este extrem de fascinantă şi ar fi extraordinar să avem acces la toate scrisorile dintre ei", a declarat el de la Veneţia, unde participă la Festivalul Internaţional de Film.

Filmul "A Dangerous Method", în regia lui David Cronenberg, a avut premiera vineri la Festivalul de Film de la Veneţia.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în România: Implant cohlear bilateral realizat unui sugar de nouă luni cu hipoacuzie profundă O echipă de medici a realizat cu succes implantarea cohleară bilaterală a celui mai mic pacient din România, un sugar în vârstă de nouă luni, cu hipoacuzie bilaterală profundă, intervenţie ce a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti, Clinica ORL.
Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre realizat de medici din Turcia O echipă de medici de la Spitalul Universitar Hacettepe din Ankara a efectuat primul transplant cvadruplu de membre din lume, ataşând două braţe şi două picioare unui tânăr, potrivit declaraţiilor medicului-şef al instituţiei, Murat Tuncer, informează sâmbătă agenţia Associated Press.
PREMIERĂ ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ – ÎNGRIJIREA PICIORULUI DIABETIC - Prima promoție de formatori în domeniul Podiatriei, gata să pregătească specialiști în podiatrie în România- „Mi s-a amputat piciorul”, „Pentru a vă salva piciorul trebuie să vă amputăm degetele” – de câte ori am auzit aceste cuvinte în asociere cu diabetul zaharat?!
Premieră în sistemul public la Institutul 'C.C. Iliescu': Implantări de proteză de valvă aortică pe cale minim invazivă Trei implantări de proteză de valvă aortică pe cale minim invazivă au avut loc, joi, în premieră naţională în sistemul public, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare (IUBCV) "Prof. C.C. Iliescu" Bucureşti.
Premieră medicală la Arad - înlocuirea unei valve aortice calcificate la inima unei bolnave de 72 de ani Specialiştii Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' Arad au realizat, recent, în premieră, înlocuirea unei valve aortice calcificate la inima unei bolnave de 72 de ani.
Premieră medicală: Transplant de cutie craniană realizat prin tehnica 3 D în China Primul transplant din lume al unei cutii craniene din titan realizat prin tehnica 3D a fost efectuat cu succes de o echipă de medici chinezi unei fetiţe de trei ani care suferă de hidrocefalie, scrie Xinhua vineri.