Cele mai citite
 


Africa de Sud va interzice publicitatea pentru alcool
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Africa de Sud va interzice publicitatea pentru băuturile alcoolice, problema fiind nu 'dacă va face acest lucru, ci când anume', a declarat marţi ministrul sud-african Aaron Motsoaledi, în deschiderea la Cape Town a unei conferinţe asupra violenţei sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, relatează France Presse.
Alcoolul 'este factor de violenţă', a afirmat ministrul, făcând referire la situaţia ţării sale unde violenţa este al doilea factor de mortalitate după SIDA. 'Nu vom bate în retragere în ceea ce priveşte problema controlului asupra alcoolului, inclusiv în legătură cu interdicţia publicităţii', 'este doar o chestiune de timp', a adăugat el. 'Iar dacă cineva ne consideră drept o dădacă pentru că ne protejăm oamenii, eu îmi asum perfect această postură', a explicat Motsoaledi.

Proiectul de a interzice spoturile publicitare pentru băuturile alcoolice este dezbătut de mai multe săptămâni. O misiune guvernamentală lucrează asupra unui raport despre care cotidianul economic Business Day relata săptămâna trecută că ar urma să se pronunţe în favoarea unor restricţionări 'semnificative' şi a unor interdicţii pentru anumite segmente media, dar nu pentru o interdicţie generalizată.

Decizia este foarte aşteptată de companiile din acest domeniu, dar şi de presă, care câştigă sume importante din publicitate (până la 40 de milioane de euro pentru televiziunea naţională SABC), şi de organizatorii anumitor competiţii sportive (Mondialul de fotbal 2010 a avut ca principal sponsor producătorul de bere Budweiser), notează AFP.

'Folosirea nocivă a alcoolului provoacă 2,5 milioane de decese anual, dar şi boli şi traumatisme în număr mare şi afectează din ce în ce mai mult tinerele generaţii şi băutorii din ţările în curs de dezvoltare', conform unui raport publicat în februarie de OMS.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Depresia, principala boală de care suferă adolescenţii Depresia este principala cauză a îmbolnăvirii şi invalidităţii în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, potrivit unui raport publicat miercuri de Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) privind sănătatea adolescenţilor, informează AFP.
Raport OMS: Rata omuciderilor în România a fost în 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori Rata omuciderilor în România a fost în anul 2012 de 2,09 la 100.000 de locuitori, relevă un raport privind violenţa în lume publicat miercuri, la Geneva, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
OMS: Peste 3,3 milioane de persoane au murit în 2012 din cauza consumului de alcool Peste 3,3 milioane de persoane au murit în întreaga lume în 2012 din cauza consumului excesiv de alcool, se arată într-un raport publicat luni de Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS), care a făcut apel la guverne să depună mai multe eforturi pentru a proteja populaţia de consecinţele negative asupra...
Alcoolul omoara o persoana la fiecare 10 secunde In raportul dat recent publicitatii de Organizatia Mondiala a Sanatatii se arata ca abuzul de alcool a omorat peste 3,3 milioane de persoane in intreaga lume in 2012. Alcoolul face mai multe victime decat HIV, tuberculoza si violenta cumulat. Alcoolul e cauza principala a 5,9% din decesele totale de...
Prea puţine ţări luptă împotriva consumului excesiv de alcool (raport OMS) Geneva, 11 feb/Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a regretat vineri faptul că prea puţine ţări luptă împotriva consumului excesiv de alcool, fenomen care a făcut 2,5 milioane de victime în toată lumea, relatează AFP.