Cele mai citite
 


Botoşani: Proiect pentru autospeciale şi echipamente de intervenţie în situaţii de urgenţă
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au lansat, marţi, un proiect în baza căruia vor fi achiziţionate atât în Botoşani, cât şi în celelalte cinci judeţe ale regiunii Nord - Est autospeciale şi echipamente de intervenţii în situaţii de urgenţă.
Potrivit proiectului, vor fi achiziţionate zece autospeciale de stingere a incendiilor, zece autospeciale pentru descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 30 de ambulanţe, dar şi echipamente de specialitate şi comunicaţii pentru dotarea centrului mobil de comandă şi control, care vor fi repartizate în cele şase judeţe din regiune.
Şeful ISU, colonelul Radu Anton, susţine că achiziţia autospecialelor "este extrem de importantă pentru inspectorat, dar mai importantă este pentru oameni". "Acest proiect reprezintă un balon de oxigen care ne face să trecem de la autospeciale de 35 de ani la autospeciale noi şi performante. Scade timpul de intervenţie şi asta înseamnă foarte mult. Noi nu suntem beneficiari, ci suntem utilizatorii acestui proiect. Beneficiari sunt cetăţenii", a declarat Anton.
Proiectul, în valoare de 33,9 milioane de lei, se numeşte "Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est". El este implementat alături de judeţele Iaşi, Suceava, Vaslui, Bacău şi Neamţ. Proiectul se derulează pe o perioadă de 20 de luni, iar cofinanţarea va fi asigurată de fiecare consiliu judeţean în parte, respectiv CJ Bacău cu 18,75%, CJ Botoşani - 13,19%, CJ Neamţ - 14,93%, CJ Vaslui - 13,54%, CJ Iaşi - 21,53% şi CJ Suceava - 18,06%. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Neamţ: Proiectul de dotare a celor şase ISU din Regiunea Nord-Est, lansat Aproape 34 de milioane de lei este finanţarea Uniunii Europene pe care Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a accesat-o în cadrul unui proiect de dotare a Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din cele 6 judeţe ale regiunii.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Gorj: Autospeciale noi pentru ISU în scopul îmbunătăţirii capacităţii de răspuns Trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă au ajuns în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud - Vest Oltenia şi Consiliul Judeţean Gorj.
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...