Cele mai citite
 


China: Operaţie reuşită de separare a două siameze
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital din Shanghai a anunţat marţi că a reuşit separarea a două siameze de patru luni, la sfârşitul unei "delicate" intervenţii chirurgicale de şase ore realizată de mai multe echipe de chirurgi, informează AFP şi AP.
Starea siamezelor An An şi Xin Xin, care aveau inimile într-un singur pericard şi un mare ficat comun, "este stabilă şi continuă să fie sub supraveghere la secţia de terapie intensivă", a declarat un purtător de cuvânt al centrului medical care a efectuat dificila intervenţie chirurgicală.

Directorul medical al unităţii Liu Jinfen a precizat pentru Xinhua că operaţia de separare a siamezelor a avut loc luni şi a fost efectuată de patru echipe de chirurgi.

"Le-au fost separate inimile, ficatul şi le-a fost reconstituită cutia toracică utilizând plăci dintr-un aliaj de titaniu", a indicat Dr. Liu.

"Operaţia a fost delicată, dar am reuşit", a continuat directorul medical al spitalului, precizând că într-o primă fază bebeluşii sunt conectaţi la aparate de asistenţă respiratorie.

Se ştie că ficatul este un organ care se regenerează relativ repete.

Este cea de-a treia operaţie de acest fel realizată în spital, a indicat purtătorul de cuvânt al clinicii din Shanghai, un oraş din estul Chinei reputat pentru înaltul său nivel de pregătire şi dotare medicale.

Mama a descoperit la ecografie că este însărcinată cu siamezi, dar la sfatul medicilor a decis să păstreze bebeluşii.

În jur de 1,2 milioane de copii cu malformaţii se nasc anual în China, nota Shanghai Daily.

Potrivit unor recente date statistice, în 2009, la o populaţie de 1,34 miliarde de locuitori s-au înregistrat 16 milioane de naşteri.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.
UPDATE Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Siamezele internate la "Marie Curie" au inima şi ficatul comune Fetiţele siameze născute marţi la Constanţa şi aduse la Spitalul 'Marie Curie' din Bucureşti au inima şi ficatul comune, iar şansele lor de supravieţuire sunt minime, a declarat, miercuri, directorul medical al spitalului, Radu Spătaru.
Japonia: Împăratul Akihito a ieşit de la terapie intensivă Împăratul Japoniei, Akihito, care a suferit sâmbătă o intervenţie chirurgicală de bypass coronarian încheiată cu succes, a părăsit luni secţia de terapie intensivă, fiind mutat într-un salon privat al spitalului universitar din Tokyo, a anunţat palatul imperial, transmit Kyodo şi AFP.