Cele mai citite
 


Daniel Funeriu a prezentat lista cu clasificarea universităţilor din România
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a semnat şi trimis la Monitorul Oficial ordinul de constatare a rezultatelor primite de la Asociaţia Universităţilor Europene privind prima clasificare a universităţilor din România.
"În aplicarea articolului 193 din Legea Educaţiei Naţionale, care prevede clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii, am primit de la organismul internaţional selectat, care este cea mai credibilă voce în ceea ce priveşte procesele de evaluare a universităţilor la nivel european, şi anume Asociaţia Universităţilor Europene, am primit rezultatele primei clasificări a universităţilor. Am semnat şi trimis la Monitorul Oficial ordinul de constatare a rezultatelor primite de la Asociaţia Universităţilor Europene", a declarat Daniel Funeriu.
Potrivit ministrului, în categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie au fost clasate următoarele: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babey-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grete Popa" din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţeganu" din Cluj Napoca, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică "Gheorghe Astachi" din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea Politehnica din Timişoara.
În categoria universităţilor de educaţie şi cercetare ştiinţifică, pe lângă universităţile militare, de siguranţă naţională şi cele de educaţie şi creaţie artistică au fost plasate următoarele universităţi: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Oradea, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Restul universităţilor au fost plasate în categoria universităţilor centrale pe educaţie, lista lor urmând să fie postată pe site-ul ministerului conform prevederilor legale, a mai spus Daniel Funeriu. AGERPRES/(A - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lista cu clasificarea universităţilor din România, prezentată de min. Educaţiei Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a semnat şi trimis la Monitorul Oficial ordinul de constatare a rezultatelor primite de la Asociaţia Universităţilor Europene privind prima clasificare a universităţilor din România.
UMF Târgu Mureş va avea din 2015 un centru avansat de cercetări medicale şi farmaceutice unic în ţară Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, câştigarea unei finanţări europene pentru realizarea Centrului Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, care va costa peste 10 milioane de...
Dr. Radu Deac:Academia de Ştiinţe Medicale derulează trei proiecte majore pe dotare, instruire şi transplant Vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor doctor Radu Deac, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că la nivel naţional se derulează trei proiecte cu un impact major asupra sănătăţii populaţiei, pe partea de dotare cu angiografe, pe instruirea personalului şi pe impulsionarea activităţii de...
LA PAS PRIN BUCUREŞTI: Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", prestigioasă instituţie de învăţământ superior medical, prima înfiinţată pe teritoriul ţării noastre, are sediul principal pe Bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti, fiind găzduită de Palatul Facultăţii de Medicină. Instituţia poartă numele medicului...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...