Cele mai citite
 


Deputaţii ruşi vor să sporească natalitatea din Rusia printr-o generaţie de 'decreţei'
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Amendamente importante vor fi iniţiate la 19 septembrie, de un grup de lucru al Dumei de Stat, la proiectul de lege privind 'Bazele pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor Federaţiei Ruse', iar în luna noiembrie documentul va fi dezbătut în a doua lectură, a anunţat deputata Elena Mizulina. Potrivit cotidianului rus Utro, documentul presupune interzicerea totală a avorturilor, ceea ce ar putea constitui 'ultimul cadou' oferit femeilor din Rusia de actualul legislativ.
În opinia Elenei Mizulina şi altor membri ai grupului de lucru menţionat, patronat de reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, respectivele amendamente vor permite modificarea radicală a situaţiei demografice din Rusia. 'Populaţia Rusiei s-a redus, comparativ cu 2002, cu 1,4%', a anunţat Mizulina. Potrivit datelor deţinute de deputaţii ruşi, în ţară se fac în fiecare an câte un milion de avorturi la stat şi alte şapte milioane în afara evidenţelor statului, de medici ale unor clinici private.

Potrivit unor calcule primare, rezultă că restricţionarea avorturilor va duce la o creştere a populaţiei Rusiei cu milioane bune pe an. În realitate, este planificat ca din femeile din Rusia să se facă 'incubatoare vii de produs copii', comentează Utro.

Deocamdată, în calcul sunt luate doar măsuri de 'iluminare' a femeilor care vor să facă avort. Însă, potrivit cotidianului menţionat, chiar şi acestea amintesc de un set de 'torturi şi umilinţe iscusite'. Femeile vor fi obligate să asculte bătăile de inimă ale fătului, să vadă imagini ale embrionului uman la ecograf, psihologi vor purta cu gravidele discuţii despre amoralitatea unui asemenea gest, iar sociologi le vor povesti ce măsuri de sprijinire a femeilor însărcinate - ridicole, potrivit Utro - sunt prevăzute de legislaţia Federaţiei Ruse.

În afară de aceasta, femeile vor fi obligate să aducă de la soţ o dovadă că acesta nu se împotriveşte avortului. Ce se întâmplă dacă 'soţul a şters demult putina' nu se precizează.

Însă, cea mai mare barbarie este aceea că femeilor care doresc o întrerupere de sarcină le vor fi 'oferite' şapte zile pentru /răz/gândire. Potrivit Utro, este demonstrat ştiinţific că fiecare săptămână în plus de asemenea 'gândire' sporeşte de 1,5 ori riscul de complicaţii post-avort.

Iniţiativa deputaţilor ruşi a stârnit deja proteste din partea mai multor organizaţii din Rusia. Astfel, directorul Centrului de criză pentru femei de la Sankt Petersburg, Natalia Hodâreva, aminteşte că în ţările unde au fost implementate asemenea legi nu s-a obţinut creşterea natalităţii, ci doar sporirea numărului de decese cauzate de avorturile ilegale. În afară de aceasta, multe dintre femei vor opta pentru avort chiar şi numai din cauza faptului că nu vor dori să asculte tot felul de sentinţe moralizatoare, subliniază psihologul.

Însă, este puţin probabil ca asemenea proteste şi argumente să fie ascultate de deputaţi. După cum constată Utro, în oraşele ruseşti a început deja campania de 'reeducare' a femeilor.

De altfel, atenţionează Utro, femeile din Rusia vor avea oricând posibilitatea să-şi facă întrerupere de sarcină într-o altă ţară, chiar şi în cele vecine teritoriului rus. Mai grav, cele care nu vor avea bani sau dorinţă pentru un asemenea gen de 'turism' nu vor ezita să-şi ucidă copiii nou-născuţi, aruncându-i la gunoi. Tocmai acolo, după cum relevă în mod îngrijorător statisticile internaţionale, se pomenesc copiii nedoriţi, conchide Utro.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un judecător se opune unei legi care limita accesul femeilor la avort în Texas Războaiele avortului din Statele Unite au luat luni o nouă întorsătură după ce un judecător districtual din Texas a anulat o secţiune importantă a unei noi legi extrem de controversate - adoptată la începutul acestui an de legislativul controlat de republicani al statului Texas - care ameninţa să reducă...
În SUA se înregistrează un boom al 'renunţării la avorturi' Circa 1,21 milioane de avorturi au fost făcute în 2011 în SUA, potrivit National Center for Health Statistics. Comparativ cu anii 2009 şi 2010, numărul acestor proceduri medicale s-a redus în medie cu 8% la nivelul SUA, iar în statul Illinois - chiar cu 9%.
Zeci de tineri clujeni organizează, în faţa maternităţilor, o campanie de rugăciune pentru viaţă în premieră pentru România Credincioşi clujeni din toate confesiunile au iniţiat marţi, în premieră pentru România, o campanie de rugăciune care are ca scop scăderea numărului de avorturi.
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Irlanda adoptă o lege controversată asupra avortului în anumite cazuri Parlamentarii irlandezi au adoptat vineri, la scurt timp după miezul nopţii /joi 23.30 GMT/, o lege ce autorizează avortul în cazul când mama este în pericol, un text foarte controversat în această ţară cu tradiţie catolică puternică, potrivit televiziunii irlandeze RTE, informează AFP.
În materie de avorturi, Marea Britanie ar trebui să studieze cazul României (director executiv BPAS) Femeile mor încă din cauza interdicţiei de a face avort, care ar trebui să fie considerată tot atât de perversă şi arhaică pe cât au fost şi restul politicilor lui Ceauşescu, apreciază Ann Furedi, director executiv al British Pregnancy Advisory Service /BPAS/, semnatara unui articol publicat miercuri...