Cele mai citite
 


Două motociclete SMURD pentru acordarea primului ajutor la locul accidentului, în Capitală
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a lansat, marţi, un nou concept de acordare a primului ajutor cu autovehicule fără capacitate de transport, în cadrul căruia SMURD Bucureşti va fi dotat cu două motociclete destinate intervenţiei rapide şi acordării primului ajutor la locul accidentului.
"Este remarcabil faptul că cele două motociclete reprezintă de fapt contribuţia populaţiei României la dezvoltarea sistemului de urgenţă. Vehiculele au fost achiziţionate din fondurile obţinute de către Fundaţia pentru SMURD în Campaniile "2% pentru SMURD" 2010. Vreau să salut şi să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi se implică în dezvoltarea sistemului sanitar", a declarat Ritli Ladislau, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis marţi AGERPRES.
Valoarea proiectului depăşeşte 44 000 euro.
Cele două motociclete vor fi utilizate în Bucureşti, în special în zona centrală, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric. Vehiculele vor fi deservite de personal paramedical instruit.
Fiecare dintre motocicletele achiziţionate este dotată cu toate echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor, foarte rapid: defibrilator semi-automat, aspirator secreţii, oxigen, trusă resuscitare, gulere cervicale, stingător.
De asemenea, primul echipaj de prim ajutor care utilizează maşina de pompieri echipată cu dotare medicală a fost prezentat marţi, şase maşini de acest tip urmând să asigure în zona unităţilor de pompieri intervenţiile de urgenţă până la sosirea unui echipaj de prim ajutor.
"Prin aceste noi concepte ne propunem o mai bună eficienţă prin creşterea capacităţii şi scăderea timpilor de reacţie la intervenţie", a mai spus ministrul Ritli. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Două motociclete SMURD pentru acordarea primului ajutor la locul accidentului, în Capitală Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, împreună cu ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli şi subsecretarul de stat Raed Arafat au lansat, marţi, un nou concept de acordare a primului ajutor cu autovehicule fără capacitate de transport, în cadrul căruia SMURD Bucureşti va fi dotat cu două ...
Ministrul Sănătăţii: Baza aeriană SMURD din Craiova va colabora cu cea de la Bucureşti Noua bază aeriană de salvare SMURD din Craiova, deschisă vineri, va colabora cu cea de la Bucureşti, iar elicopterul trimis la Craiova va interveni şi în cazurile de urgenţă din judeţele limitrofe, a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.
Ritli Ladislau: Legislaţia privind asistenţa de urgenţă rămâne în responsabilitatea statului Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...