Cele mai citite
 


Elveţia, ţara cu cea mai mică mortalitate infantilă din motive de sănătate
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elveţia este ţara în care mortalitatea infantilă din cauza bolilor este cea mai mică, potrivit unui clasament dat publicităţii de organizaţia 'Save The Children', care plasează Ciadul pe ultimul loc din cauza lipsei de personal calificat în domeniul sănătăţii, informează marţi AFP.
Cuprinzând 161 de ţări, clasamentul este dominat de Elveţia, Finlanda, Irlanda, Norvegia şi Belarus. Niciun stat african nu figurează printre primele douăzeci în acest clasament realizat pe baza 'indicelui de accesibilitate la serviciile angajaţilor din domeniul sănătăţii' /'Health Workers Reach Index'/.

La polul opus, 13 ţări africane figurează printre ultimele douăzeci din clasament, care dispun 'doar de puţin mai mult de doi angajaţi în domeniul medical la mia de locuitori'. Ultimele cinci ţări sunt Nigeria, Etiopia, Laos, Somalia şi Ciad.

'Această nouă grilă de analiză arată cum copiii din aceste ţări, unde lipsesc angajaţii în domeniul sănătăţii, sunt 'supuşi unui risc de cinci ori mai mare să moară decât cei care trăiesc în ţări cu un indice ridicat, precum Elveţia şi Finlanda', a afirmat ONG-ul într-o declaraţie.

Analiza se bazează pe trei indicatori: procentul de medici, asistente medicale, moaşe şi alţi lucrători din sănătate la 1.000 de locuitori, proporţia de copii vaccinaţi împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive /DTP3/, şi proporţia femeilor care nasc în prezenţa unei moaşe.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Mortalitate infantilă în creştere Mortalitatea infantilă a crescut în acest an în judeţul Sălaj, numărul copiilor decedaţi cu vârsta mai mică de un an fiind de 26, faţă de 16 în anul 2008.
România, pe primul loc între statele membre UE la mortalitatea infantilă România se află pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, arată un studiu lansat miercuri de Organizaţia Salvaţi Copiii.
Dr. Silvia Stoicescu: Putem spune cu mândrie că şi în România pot să supravieţuiască prematuri de 500 - 600 de grame Prof. dr. Silvia Stoicescu, şefa Serviciului de neonatologie a Maternităţii Polizu, a declarat miercuri că progresele făcute în neonatologie sunt evidente.
Campanie de strângere de semnături pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare Mai multe organizaţii neguvernamentale şi asociaţii profesionale de medici au marcat luni Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei prin demararea unei ample campanii de informare, de creştere a conştientizării părinţilor cu privire la riscurile bolilor pneumococice şi de strângere de semnături pentru...
Kenya, prima ţară africană care vaccinează copiii împotriva pneumoniei Nairobi, 14 feb /Agerpres/ - Sute de copii kenyeni au primit, luni, prima doză din vaccinul împotriva streptococului de tip pneumococ, principalul factor responsabil de îmbolnăvirile de pneumonie. Este vorba de un tratament pe care guvernul Kenyei l-a inclus în programul general de imunizare infantilă...
Corupţia, una din racilele sistemului medical românesc (AP) Corupţia este una din racilele sistemului medical românesc şi una din cauzele nivelului ridicat de mortalitate infantilă în România - este concluzia la care a ajuns un corespondent al AP, care a stat de vorbă pe această temă cu şeful secţiei terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului clinic de...