Cele mai citite
 


Gorj: Amenzi în valoare de 680.000 lei aplicate de CJAS pentru neregulile depistate la furnizorii de servicii medicale
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat în primele şase luni ale acestui an peste o sută de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, neregulile constatate fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 680.000 lei.
Potrivit preşedintelui CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, corpul de control al instituţiei a efectuat, în prima jumătate a anului, 119 controale la furnizorii de servicii medicale, 30 dintre acestea fiind la medicii de familie, 16 la farmacii, 12 pe specialităţi clinice, zece la cabinetele stomatologice, 7 pe specialităţile paraclinice, 5 la spitale şi un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
"În urma acestor controale, pentru diverse nereguli şi deficienţe constatate la faţa locului de către Corpul de Control al CJAS s-au imputat sume în valoare de 680.000 de lei. Un lucru bun este că s-a reuşit recuperarea tuturor sumelor restante deoarece noi suntem cei care facem decontările şi le oprim astfel furnizorilor astfel datoriile", a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJAS, Gheorghe Cocină.
Acesta a mai menţionat că printre neregulile constatate la furnizorii de servicii medicale s-au numărat eliberarea de reţete de către medicii de familie fără ca pacientul să prezinte scrisoare medicală, pentru medicamente care se pot prescrie doar în baza acestui act medical, eliberarea de medicamente în farmacii pe baza unor reţete pentru care a expirat valabilitatea, completarea reţetelor în farmacii cu omiterea unor date obligatorii. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Furnizorii de servicii medicale din judeţ, sancţionaţi de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat unor medici de familie, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii octombrie la furnizorii de servicii medicale din judeţ, suma de 2.684 lei pentru servicii raportate eronat către CJAS, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Daniel...
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Gorj: Sancţiuni în valoare de 50.000 lei pentru furnizorii de servicii medicale din judeţ Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat, pe parcursul lunii mai, o serie de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, aplicând sancţiuni în valoare de câteva zeci de mii de lei pentru neregulile constatate.
Gorj: Peste 63.000 lei imputaţi furnizorilor de servicii medicale pentru nereguli în activitate, în iunie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii iunie, suma de aproximativ 63.000 de lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.
Gorj: Peste 167.000 lei imputaţi de CJAS furnizorilor de servicii medicale din judeţ în luna iunie Aproximativ 167.000 lei au fost imputaţi furnizorilor de servicii medicale din judeţ de către reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj în urma controalelor tematice efectuate pe parcursul lunii iunie, fiind descoperite mai multe nereguli în activitatea acestora.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.