Cele mai citite
 


Insectele ar putea salva lumea de foamete în viitor
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Europeană a iniţiat un proiect privitor la studierea valorii nutriţionale a insectelor, transmite marţi BBC. ru.
Această iniţiativă extrem de îndrăzneaţă, estimată la mai mult de 4 milioane de dolari, ar trebui să constituie un pas important în lupta împotriva foametei şi a penuriei de alimente în lumea întreagă.

Consumul de insecte se numeşte entomofagie şi este practicat în multe ţări ale lumii.

Potrivit unor studii, greierii, bunăoară, conţin 20% proteine şi numai 6% grăsime, în condiţiile în care carnea de vită conţine 24% proteine şi 18% grăsime. De asemenea, greierii conţin o cantitate mare de calciu; termitele sunt bogate în fier, iar viermii de mătase sunt o sursă excelentă de cupru şi vitamina B2.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cele mai sanatoase 100 de alimente Nutritionistii germani au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete...
Alimente de evitat in timpul sarcinii Sarcina este o perioada a schimbarilor pentru care orice viitoare mamica trebuie sa se pregateasca temeinic: modificarile hormonale, fluctuatiile in greutate si bineinteles, clasicele pofte culinare!
Vitamina B2 (ribovlavina, vitamina G) Actiune Vitamina B2, sau riboflavina, sau vitamina G, este o vitamina hidrosolubila. Excesul este excretat, de aceea necesarul de B2 trebuie asigurat zilnic din alimente. Are rol antioxidant, neutralizand radicalii liberi, si rol in metabolizarea carbohidratilor in scopul producerii de energie. Ca si...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimentaţia corectă pentru copii Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vârstă ei îşi formează şi definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieţii.