Cele mai citite
 


Irak: un neurolog şi fratele său asasinaţi la Kirkuk
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un neurolog turcoman şiit şi fratele său au fost asasinaţi luni seară în centrul oraşului petrolier Kirkuk din nordul Irakului de necunoscuţi ce circulau cu maşina, a anunţat poliţia.
"Yaldarin Abbas Damarchi, un neurolog în vârstă de 48 de ani tată a patru copii, a fost ucis, precum şi fratele său Zein Al-Abdin de necunoscuţi care au deschis focul cu arme automate înainte de a fugi", a declarat poliţia, citată de AFP.

Şeful serviciilor de sănătate în provincie, Saddik Omar Rasul, a confirmat aceste două decese şi a spus că "autorii vor să creeze haos în această regiune" multietnică.

Printre altele, la Amariya, un cartier din vestul Bagdadului, trei soldaţi şi doi civili au fost răniţi de o bombă plasată în apropierea unui punct de control. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Irak: Şapte morţi într-un atentat sinucigaş comis de SI într-o cafenea Un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer duminică printre tineri irakieni adunaţi într-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, ucigând cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia.
Irak: Cel puţin 12 nou-născuţi au murit într-un incendiu la un spital din Bagdad Cel puţin 12 nou-născuţi şi-au pierdut viaţa miercuri într-un incendiu produs în maternitatea unuia dintre cele mai mari spitale din capitala irakiană Bagdad, potrivit unui nou bilanţ furnizat de responsabili din domeniul sănătăţii şi securităţii, relatează AFP.
UE şi ONU lansează un apel de strângere a aproape 500 milioane de dolari pentru Irak Uniunea Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite au lansat joi un apel de strângere a aproape 500 milioane de dolari în favoarea Irakului, ţară unde tensiunile sectare şi conflictul armat au declanşat o criză umanitară, informează DPA.
Irakul riscă să piardă o generaţie din cauza lipsei şcolilor şi a asistenţei medicale Combaterea consecinţelor violenţelor care ar putea să deposedeze milioane de copii din Irak de educaţie şi un sistem de îngrijire a sănătăţii decent constituie o prioritate umanitară cheie pentru ţară, în 2016, a afirmat un oficial ONU, relatează Reuters.
Două decese şi patru noi cazuri de SIDA depistate în 2013, în Sălaj Patru persoane din Sălaj au fost diagnosticate în 2013 cu sida, boala provocând anul trecut decesul a doi pacienţi, dintr-un total de de 21 de persoane aflate în evidenţa Direcţiei de sănătate publică (DSP) Sălaj.
Milioane de decese la nivel global din cauza cancerului în lipsa operaţiilor şi a radioterapiei (studiu) Milioane de persoane mor anual în lume din cauza unor forme de cancer vindecabile, fiindcă nu au acces la operaţii chirurgicale şi la radioterapia indispensabilă, arată datele publicate în revista britanică The Lancet Oncology, preluată luni de AFP.