Cele mai citite
 


Lista cu clasificarea universităţilor din România, prezentată de min. Educaţiei
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a semnat şi trimis la Monitorul Oficial ordinul de constatare a rezultatelor primite de la Asociaţia Universităţilor Europene privind prima clasificare a universităţilor din România.
Potrivit ministrului, în categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie au fost clasate următoarele: Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grete Popa" din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţeganu" din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnică din Timişoara.
În categoria universităţilor de educaţie şi cercetare ştiinţifică, pe lângă universităţile militare, de siguranţă naţională şi cele de educaţie şi creaţie artistică au fost plasate următoarele universităţi: Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Oradea, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Restul universităţilor au fost plasate în categoria universităţilor centrate pe educaţie, lista lor urmând să fie postată pe site-ul ministerului conform prevederilor legale, a mai spus Daniel Funeriu.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Daniel Funeriu a prezentat lista cu clasificarea universităţilor din România Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a semnat şi trimis la Monitorul Oficial ordinul de constatare a rezultatelor primite de la Asociaţia Universităţilor Europene privind prima clasificare a universităţilor din România.
Dr. Radu Deac:Academia de Ştiinţe Medicale derulează trei proiecte majore pe dotare, instruire şi transplant Vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor doctor Radu Deac, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că la nivel naţional se derulează trei proiecte cu un impact major asupra sănătăţii populaţiei, pe partea de dotare cu angiografe, pe instruirea personalului şi pe impulsionarea activităţii de...
LA PAS PRIN BUCUREŞTI: Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", prestigioasă instituţie de învăţământ superior medical, prima înfiinţată pe teritoriul ţării noastre, are sediul principal pe Bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti, fiind găzduită de Palatul Facultăţii de Medicină. Instituţia poartă numele medicului...
BUCUREŞTI, 555 DE ANI: Instituţii de învăţământ superior emblematice pentru Capitală În Capitală există multe universităţi cu tradiţie şi valoare recunoscută la nivel naţional. Mare parte dintre acestea au fost prezentate de-a lungul anului la rubrica ''LA PAS PRIN BUCUREŞTI''.
Burse de excelenţă pentru studenţii la farmacie din toată ţara Studenţii din anii IV şi V de la facultăţile de farmacie din zece centre universitare din ţară - Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Târgu Mureş şi Timişoara - se pot înscrie în programul Bursele de Excelenţă, lansat de un lanţ de farmacii.