Cele mai citite
 


MB: închiderea mai multor spitale este 'esenţială' (experţi)
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O reorganizare radicală a serviciilor spitaliceşti din Anglia, care este vitală pentru a garanta siguranţa pacienţilor şi viabilitatea financiară a trusturilor National Health Service (NHS), este blocată din motive politice, susţine marţi un think-tank britanic de primă mărime din domeniul sănătăţii, informează The Independent.
Prea multe spitale oferă prea multe servicii similare şi urmăresc prea puţini pacienţi pentru a menţine standardele. Dar îngrijorarea opiniei publice şi opoziţia politică sunt "obstacolele majore'' în calea multor reconfigurări, susţine The King's Fund. NHS trebuie să facă economii de 20 de miliarde de lire într-o perioadă de patru ani, făcând un "imperativ major" din reducerea capacităţii spitaliceşti şi oferirea de mai multă îngrijire în comunitate, a precizat organismul.

Raportul survine în contextul în care experţii insistă asupra faptului că închiderea unor spitale este esenţială pentru a ameliora calitatea şi a respecta cererile bugetare. Luni, The Independent a dezvăluit că Imperial College Healthcare NHS Trust se confruntă cu un deficit de 100 milioane de lire şi are în vedere închiderea St Mary's Hospital, din Paddington, şi mutarea serviciilor sale la Hammersmith Hospital. Trustul a negat că are planuri de a închide St Mary's Hospital.

Concluziile King's Fund vor pune presiune asupra ministrului sănătăţii, Andrew Lansley, care a anunţat un moratoriu privind închiderea spitalului, anul trecut. El şi-a atras critici pentru întârzierea deciziilor privind două închideri de spitale recomandate la Londra, lăsând personalul şi pacienţii nesiguri cu privire la viitor.

Raportul a fost publicat în condiţiile în care proiectul de lege virulent contestat privind îngrijirea sănătăţii şi asistenţa socială se reîntoarce în Camera Comunelor în mijlocul unor proteste crescânde în rândul democraţilor liberali. Criticii proiectului de lege susţin că el va duce la colapsul NHS şi încearcă să forţeze un vot în această problemă în cadrul congresului partidului din această lună.

King's Fund a cerut şi alte mofificări la proiectul de lege privind NHS pentru a "depolitiza" închiderea spitalelor prin ridicarea responsabilităţii lui Lansley în a lua decizia finală şi a o transfera unui organism independent.

Experţii spun că închiderea unor spitale este esenţială. Richard Thompson, preşedintele Royal College of Physicians, a declarat: "Există o nevoie clinică urgentă de a reconfigura serviciile stringente, în primul rând pentru a asigura calitatea, dar şi pentru a limita costurile''.

Peter Carter, director executiv al Royal College of Nursing, a cerut încetarea tabuului privind închiderile de spitale. "Unele dintre aceste spitale pe care le-am cunoscut şi iubit şi care şi-au desfăşurat activitatea în mod corespunzător la vremea lor, nu mai sunt adecvate", a declarat el la o reuniune a think-tank-ului ''Reform''.

Sir David Nicholson, directorul executiv al NHS, a avertizat politicienii în luna iulie că trebuie să sprijine schimbările majore de servicii, în caz contrar ''expunând riscului calitatea şi siguranţa''.

Candace Imison, director adjunct pe probleme de politica sănătăţii la King's Fund şi autor al raportului, a declarat: "Modificările aduse modului în care sunt organizate serviciile spitaliceşti în unele locuri ale ţării sunt acum o necesitate, nu o opţiune, dacă se doreşte ca NHS să asigure o îngrijire de calitate, în siguranţă şi eficientă. Politicienii trebuie să acţioneze imediat în această privinţă - în caz contrar riscând să permită continuarea unor servicii de slabă calitate şi potenţial nesigure".

"King's Fund a evidenţiat faptul că reconfigurările trebuie să se bazeze pe calitate, siguranţă şi eficienţă, iar deciziile să fie susţinute de implicarea publică puternică. Suntem de acord. Planurile noastre de a moderniza NHS abilitează grupurile locale clinice de comisionare să dezvolte servicii care vor satisface cel mai bine nevoile pacienţilor'', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
ASR: Situaţia gravă în care se află sistemul sanitar este rezultatul numeroaselor erori în politica sanitară Situaţia gravă în care se află sistemul sanitar din România este rezultatul numeroaselor erori în politica sanitară şi care, până în prezent, nu au fost analizate în profunzime pentru a se trage învăţăminte şi să se evite repetarea lor, susţine dr. Mircea Olteanu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Spitalelor...
Senatorii din Comisia pentru administraţie au admis o propunere de reorganizare a spitalelor locale închise Senatorii din Comisia pentru administraţie, organizarea teritoriului şi protecţia mediului au dat, marţi, raport de admitere unei propuneri a Ministerului Sănătăţii privind o modalitate de repunere în funcţiune a spitalelor locale închise.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Gabriela Firea: Sănătatea nu are culoare politică, nu are o reprezentare a categoriilor sociale Sănătatea nu are culoare politică, nu are o reprezentare a regiunilor, nu are o reprezentare a categoriilor sociale, a declarat miercuri Gabriela Firea, candidatul Alianţei PSD+UNPR la Primăria Generală a Capitalei, care şi-a prezentat, într-o dezbatere, programul de soluţii legislative şi administrative...