Cele mai citite
 


Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit omologului italian Ordinul Naţional Steaua României în grad de Colan
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit omologului italian, Giorgio Napolitano, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Colan, potrivit unui decret publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Distincţia a fost conferită "în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală în vederea lărgirii şi intensificării legăturilor politice, economice şi culturale dintre cele două state", la propunerea ministrului Afacerilor Externe.
De asemenea, Traian Băsescu i-a conferit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Comandor preşedintelui Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Republica Federală Germania şi Federaţiei Mondiale a Saşilor Transilvăneni, Bernd Fabritius.
Distincţia a fost conferită la propunerea ministrului Afacerilor Externe, "în semn de apreciere pentru contribuţia personală la susţinerea şi promovarea relaţiilor culturale, economice şi politice dintre Republica Federală Germania şi România".
Şeful statului l-a distins şi pe Toma Pavel, profesor la Universitatea din Chicago (SUA), cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria "Promovarea culturii".
Profesorul Toma Pavel a primit respectiva distincţie "la împlinirea vârstei de 70 de ani, în semn de apreciere deosebită pentru întreaga sa activitate pedagogică, pentru talentul şi dăruirea de care a dat dovadă, îmbogăţind literatura mondială cu lucrări de certă valoare".
Pe de altă parte, preşedintele Băsescu Preşedintele a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila" Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer.
Potrivit decretului, Ordinul a fost conferit Spitalului Militar cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înfiinţare, la propunerea ministrului Apărării Naţionale.
Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer a fost conferit, potrivit decretului din MO, "în semn de înaltă apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele de excepţie obţinute în perfecţionarea actului medical".AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Militar, distins de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer Preşedintele Traian Băsescu a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila" Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer, se arată într-un decret publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Spitalul Militar, la 180 de ani, distins de preşedintele Băsescu cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer Preşedintele Traian Băsescu a conferit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr.Carol Davila" din Bucureşti Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiţer, se arată într-un decret publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.