Cele mai citite
 


Propunerea de majorare a vârstei minime pentru obţinerea permisului de portarmă, respinsă de Comisia juridică din Senat
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii din Comisia juridică au respins, marţi, propunerea legislativă a deputatului PSD Cristian Mihai Apostolache, prin care ar fi fost modificată legea privind regimul armelor şi muniţiilor în sensul majorării vârstei la care persoanele pot obţine permis de portarmă de la 18 la 25 de ani.
Membrii Comisiei au întocmit un raport de respingere cu majoritate de voturi.
Potrivit expunerii de motive a proiectului amintit, măsura s-ar fi impus în contextul creşterii violenţelor produse de persoane care procură, deţin, poartă şi folosesc arme letale.
Astfel, propunerea legislativă ar fi modificat vârsta minimă a persoanelor care pot procura arme letale de la 18 la 25 de ani şi ar fi impus condiţia ca aceste persoane să fie declarate apte din punct de vedere psihologic şi medical pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii.
Propunerea legislativă a primit, de asemenea, şi un aviz de respingere din partea Comisiei pentru apărare din Senat.
Propunerea legislativă are un caracter ordinar, Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat:Fapta de violenţă care implică pentru victimă îngrijiri medicale de cel mult 30 de zile, pedepsită cu închisoare Senatorii jurişti au întocmit, marţi, în unanimitate, un raport de admitere a propunerii legislative care modifică Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal în sensul că se pedepseşte cu închisoare, de la şase luni la cinci ani, fapta de violenţă care implică îngrijiri medicale "de cel mult 30 de zile"...
Senat: Raport de respingere propunerii privind actualizarea listei cu substanţe şi plante periculoase Senatorii jurişti au întocmit miercuri un raport de respingere propunerii legislative care completează Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri în sensul impunerii unui termen de cel mult 30 de zile pentru actualizarea listei cu substanţe periculoase...
Senat: Interzicerea fumatului în instituţiile publice, propunere legislativă adoptată de plen Fumatul în instituţiile publice este complet interzis, a hotărât miercuri plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative care a modificat Legea nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Senat: Continuitatea asistenţei medicale primare prin centre de permanenţă Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Senatorii din Comisia de sănătate au întocmit, marţi, un raport favorabil proiectului de lege pentru aprobarea OUG 32/2009 pentru modificarea art. 7 din Legea 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.
Senat: Autorităţile locale vor putea oferi noi facilităţi donatorilor de sânge Senatorii au aprobat miercuri o propunere legislativă, iniţiată de deputaţii PSD Adrian Mocanu şi Radu Emil Moldovan, prin care se oferă posibilitatea consiliilor locale şi judeţene de a acorda, prin hotărâre şi în funcţie de bugetul alocat, şi alte facilităţi donatorilor de sânge voluntari.