Cele mai citite
 


Tulburările de fertilitate ar fi cauzate de ceea ce se întâmplă în creier /studiu/
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate, Endocrinologie
 

Tulburările de fertilitate ar fi cauzate de o dereglare hormonală, potrivit unui studiu efectuat de o echipă a Institutului francez de sănătate şi cercetare medicală (INSERM), scrie France Soir în ediţia de marţi.

Acest hormon, situat în creier, ar fi indispensabil pentru declanşarea funcţiilor de reproducere. Echipa de cercetători francezi, condusă de Vincent Prévot, a identificat astfel cauzele pubertăţii precoce sau tardive şi ale fertilităţii reduse.

Concluziile, publicate în ediţia din 5 septembrie a Analelor Academiei americane de Ştiinţe (PNAS), arată că în momentul intrării în pubertate, activarea unor neuroni, denumiţi neuroni GnRH, generează secreţia de hormon GnRH. Acesta stimulează apoi sinteza şi, mai ales, eliberarea altor doi hormoni care vor permite dezvoltarea ovarului şi a testiculelor în momentul pubertăţii.

Vincent Prévot a precizat că 'funcţia de reproducere este determinată de evenimentele care au loc în creier'. Această descoperire majoră deschide calea spre noi tratamente în domeniul fertilităţii. 'Identificarea acestui hormon arată rolul primordial al unor celule din creier care nu sunt de natură nervoasă în controlul acestei importante funcţii biologice la mamifere', a adăugat cercetătorul.

La nivel mondial, mai multe milioane de persoane suferă de tulburări de fertilitate. Greenpeace a acuzat recent paisprezece mari mărci internaţionale că produc haine care conţin substanţe toxice ce ar putea afecta organele genitale.AGERPRES/(Elena Dumbravă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii concepuţi prin tratamente de fertilitate, mai susceptibili de a avea probleme psihice (studiu) Copiii concepuţi cu ajutorul tratamentelor de fertilitate, cum ar fi fertilizarea în vitro, sunt de trei ori mai susceptibili să aibă probleme psihice, cum ar fi autismul sau schizofrenia, decât cei născuţi în mod natural, susţin cercetătorii danezi, preluaţi de The Daily Telegraph.
Creierul mai mare la oameni decât la primate ar putea fi rodul unui metabolism accelerat (studiu) În cursul evoluţiei, metabolismul oamenilor s-a accelerat faţă de rudele lor, primatele. Acest lucru ar putea explica creierul mai mare, încetineala creşterii, starea reproductivă bună, remarcabila longevitate, dar şi înclinaţia oamenilor de a ajunge diabetici sau obezi, scrie luni slate.fr.
Cercetătorii francezi au identificat un hormon care poate combate dependenţa de canabis Cercetători de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (Inserm) din Franţa au identificat în organism un compus natural care reduce dependenţa de canabis, informează cotidianul francez Le Figaro.
Creierul este conectat la sistemul imunitar printr-o serie de vase limfatice, conform unui nou studiu O echipă de cercetători din Statele Unite a anunţat descoperirea unor noi vase limfatice în organism, care conectează creierul la sistemul imunitar, conexiune despre care anterior se credea că nu există, conform unui material publicat de site-ul sciencealert.com.
Tipul de hrană ar duce la modificarea genelor (studiu) Cercetători britanici au făcut o descoperire uimitoare: nutrienţii ingeraţi ar modifica funcţionarea celulară şi, prin urmare, producerea proteinelor, fenomen care ar influenţa direct genele, relatează metronews.fr.
Descoperirea unui marcăr unic la 11 tipuri de cancer O echipă de cercetători de la Institutul naţional de sănătate şi cercetare medicală (Inserm), condusă de dr Nicolae Ghinea, a anunţat descoperirea unui marcăr biologic unic la 11 tipuri de cancer diferite, relatează AFP.