Cele mai citite
 


UPDATE Două motociclete SMURD pentru acordarea primului ajutor la locul accidentului, în Capitală
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, împreună cu ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli şi subsecretarul de stat Raed Arafat au lansat, marţi, un nou concept de acordare a primului ajutor cu autovehicule fără capacitate de transport, în cadrul căruia SMURD Bucureşti va fi dotat cu două motociclete destinate intervenţiei rapide şi acordării primului ajutor la locul accidentului.
De asemenea, au fost prezentate noi echipamente de descarcerare şi prim ajutor şi primul echipaj de urgenţă de pe o maşină de pompieri .
''Este remarcabil faptul că cele două motociclete reprezintă de fapt contribuţia populaţiei României la dezvoltarea sistemului de urgenţă. Vehiculele au fost achiziţionate din fondurile obţinute de către Fundaţia pentru SMURD în Campaniile '2% pentru SMURD' 2010. Prin aceste noi concepte ne propunem o mai bună eficienţă prin creşterea capacităţii şi scăderea timpilor de reacţie la intervenţie''', a subliniat ministrul Ritli Ladislau.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Raed Arafat, a precizat că proiectul, ''deocamdată experimental'', a fost iniţiat după un model deja existent în Marea Britanie şi Olanda. El a explicat că cele două motociclete sunt destinate, prioritar, intervenţiilor în zonele urbane aglomerate, având în vedere faptul că traficul aglomerat din marile oraşe face dificilă intervenţia ambulanţelor.
''În acest mod, timpii de intervenţie vor fi reduşi semnificativ. Motocicletele vor fi dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă laringoscop, aspirator secreţii şi geantă medicală de urgenţă'', a adăugat subsecretarul de stat.
Cele două motociclete vor fi utilizate în Bucureşti, în special în zona centrală, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric. Vehiculele vor fi deservite de personal paramedical instruit.
Valoarea proiectului depăşeşte 44 000 euro.
Cu ocazia prezentării celor două motociclete a fost prezentată şi o autospecială nouă, cu apă şi spumă, prevăzută şi cu echipamente de descarcerare şi prim ajutor, destinată acordării de prim ajutor până la sosirea unei ambulanţe, care va face parte, de asemenea, din dotarea ISU Bucureşti.
Primul echipaj de urgenţă de pe o maşină de pompieri va opera tot în Bucureşti pentru a sprijinii serviciile de urgenţă existente prin acordarea, rapid, a primului ajutor până la intervenţia unui echipaj medical.
Treptat vor fi operaţionale şase maşini de acest tip care vor asigura în zona unităţilor de pompieri intervenţiile de urgenţă până la sosirea unui echipaj de prim ajutor. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a primit marţi, prin Fundaţia SMURD, o autospecială nouă, cu un gabarit mult mai mic decât cel al maşinilor aflate deja în dotare, dar care poate duce la îndeplinire orice fel de misiune, acest prototip fiind util pentru că poate pătrunde pe străduţe...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală, din 30 octombrie 2015 (cronologie) În cursul dimineţii zilei de 15 decembrie 2015, a murit, la Spitalul de Arşi, încă o victimă a incendiului care a avut loc în data de 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, bilanţul deceselor ridicându-se, astfel, la 62 de persoane.
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...