Cele mai citite
 


UPDATE/Chirurgul Sorin Simion s-a stins din viaţă
miercuri, 7 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conf. dr. Sorin Simion s-a stins din viaţă mult prea devreme, după o grea suferinţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES dr. Bogdan Andreescu, managerul Spitalului Colentina din Capitală.
Doctorul Sorin Simion s-a născut în 14 iulie 1961 la Piteşti, judeţul Argeş.
Între anii 1980-1986 a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Carol davila'', Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti. A fost medic rezident de chirurgie generală la Spitalele Colentina şi Caritas între 1990 şi 1993.
Începând cu 1 martie 1993 a fost asistent universitar UMF în Clinica de Chirurgie Generală - Spitalul Clinic Colentina. Din 1 octombrie 1999 a ocupat funcţia de şef de lucrări UMF în cadrul aceleiaşi instituţii, devenind, din 1 octombrie 2002, conferenţiar UMF.
În 1995 a fost admis la doctorat în specialitatea chirurgie generală, avându-l conducător ştiinţific pe prof. dr. Petre Dorin Andronescu - preşedintele Societăţii de Chirurgie Bucureşti. Tema lucrării sale de doctorat a fost ''Tratamentul chirurgical al metastazelor hepatice din cancerele colo-rectale'' şi a devenit doctor în ştiinţe medicale la 29 octombrie 1996.
A obţinut competenţa în managementul serviciilor sanitare de la Academia de Studii Economice Bucureşti în 2006, an în care s-a specializat şi în managementul spitalicesc, urmând cursurile Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.
Printre lucrările de specialitate pe care şi-a pus semnătura se numără monografia ''Tumorile cardiace'', 1996; ''Patologie chirurgicală'' - pentru studenţii anului al V-lea, 2000; ''Manual de anatomie, semiologie şi practici chirurgicale'', 2006.
În anul 2002 a primit Premiul special al Academiei de Ştiinţe Medicale pentru banca de procesare şi conservare a pancreasului în vederea transplantării. La 1 decembrie 2004 a primit diploma de onoare din partea Guvernului României şi a Prefecturii Municipiului Bucureşti pentru întreaga activitate.
A fost directorul Spitalului Colentina din Bucureşti în perioada 2001-2006 şi în 2003 a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
La 13 decembrie 2004 a primit din partea preşedintelui României, Ion Iliescu, Ordinul Meritul Sanitar în grad de Ofiţer. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu, Horia Plugaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Florian Popa împlineşte 70 de ani Medicul Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (2004-2012) s-a născut la 30 martie 1946, la Piatra Neamţ.
UMF "Carol Davila" va derula o campanie educativă în liceele din Capitală Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va derula în perioada 11 februarie -11 martie o campanie instructiv-educativă privind promovarea sănătăţii în liceele din Capitală.
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.
Studenţii UMF 'Carol Davila' vor începe joi noul an universitar Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, dintre care 1.414 "boboci", vor începe, joi, noul an universitar.
UMF Carol Davila va organiza examenul de Rezidenţiat în 25 noiembrie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va organiza examenul de rezidenţiat în data de 25 noiembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Prof.dr. Mircea Beuran: Îmi doresc linişte şi să pot continua ceea ce am început Prof. dr.Mircea Beuran, reputat chirurg la Spitalul de urgenţă ''Floreasca'' din Capitală, care îşi aniversează, sâmbătă, ziua de naştere, declară că la 57 de ani, îşi doreşte ''să se limpezească lucrurile'' şi să poată continua ceea ce a început.