Cele mai citite
 


Consumul moderat de alcool este benefic pentru femeile de peste 50 de ani (studiu)
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Un pahar sau două de alcool pe zi are efecte benefice pentru femeile de peste 50 de ani protejându-le împotriva a numeroase boli, conform unui nou studiu, transmite cotidianul The Daily Mail.

Femeile de peste 50 de ani care consumă în mod obişnuit un pahar sau două de vin la cină au şanse mai ridicate de a avea o bătrâneţe liniştită, ferite de boli grave precum cancerul sau afecţiunile coronariene, comparativ cu femeile care nu consumă alcool sau cu cele care beau prea mult.

Conform noului studiu realizat de cercetători americani, aceste femei au mintea mai ascuţită, o mai bună formă fizică şi o sănătate psihică mai bună. Medicii avertizează însă că acest studiu oferă suport doar pentru consumul moderat de alcool.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au studiat statistic cantitatea de alcool consumată de 120.000 de femei asistente medicale în vârstă de peste 50 de ani şi apoi au analizat starea sănătăţii lor la vârsta de peste 70 de ani. Femeile aveau o vârstă medie de 58 de ani la începutul studiului.

Aproximativ 11% dintre cele care au trăit până la vârsta de 70 de ani au o bătrâneţe sănătoasă, fără să sufere de vreuna dintre cele 11 boli majore ale bătrâneţii, printre care cancerul, afecţiunile coronariene sau diabetul. Iar cele mai multe femei din acest grup care a îmbătrânit sănătos consumau alcool periodic şi moderat. Cercetătorii americani susţin că un consum regulat şi moderat de alcool poate mări şansele unei bătrâneţi sănătoase cu aproximativ 20%.

Cercetătorii americani estimează că aceaşi relaţie dintre consumul moderat de alcool şi o bătrâneţe sănătoasă este valabilă şi pentru bărbaţi, însă deocamdată nu există niciun studiu care să certifice această legătură.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Abuzul de alcool este mai periculos pentru fete decât pentru băieţi (studiu) Un studiu realizat de cercetători americani arată că urmările unei beţii sunt mai persistente asupra creierului fetelor decât asupra creierului băieţilor, îndeosebi din motive fiziologice şi hormonale, scrie site-ul maxisciences.com.
Consumul moderat de alcool este benefic pentru sănătate: Mit sau adevăr? Consumul unui pahar de vin la masă este considerat de mulţi drept benefic pentru inimă şi sistemul circulator, însă conform unui nou studiu bazat pe analiza cercetărilor anterioare în domeniu, această aserţiune nu are o bază ştiinţifică prea solidă, informează Live Science.
Oamenii de ştiinţă americani recomandă copiilor să consume vin Oamenii de ştiinţă americani au constatat că un consum moderat de alcool în copilărie are un impact semnificativ asupra sănătăţii şi a vieţii omului în general. Oricât ar părea de neverosimil, dar acest impact este unul benefic, potrivit unui articol apărut în ultimul număr al revistei 'Addiction, Research...
Vinul roşu le face bine diabeticilor (studiu) Un pahar de vin roşu la cină îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară a persoanelor care suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).
Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos (studiu) Un consum suplimentar de apă plată determină adoptarea unui regim alimentar mai sănătos, sugerează o echipă de cercetători americani de la Universitatea Illinois, relatează luni passionsante.be.
Cancerul la sân ar putea fi depistat cu ajutorul unei mănuşi sensibile (studiu) O echipă de cercetători japonezi şi americani a anunţat că a conceput un material sensibil, foarte suplu, care ar putea în viitor să permită depistarea mai fină, prin palpare, a unei anomalii mamare, semn al unui posibil cancer la sân, transmite luni AFP.