Cele mai citite
 


Dolj: Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Oltenia, dotate cu 44 echipamente de aproape 11,4 milioane euro
joi, 8 septembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele 5 judeţe din Oltenia - Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea - vor fi dotate, până în iunie 2012, cu 44 de echipamente de aproape 11,4 milioane euro în baza unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi realizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară /ADI/ Sud Vest Oltenia.
Din cele 44 de echipamente, miercuri au fost livrate 15 autospeciale - primele maşini care vor fi distribuite câte 3 fiecărui judeţ.
Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, instituţia care a fost liderul proiectului, a declarat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Oltenia', unde au fost prezentate cele 15 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, că proiectul intitulat 'Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud Vest 'Oltenia' este singurul program regional care este dus la bun sfârşit.
'Cele 44 de echipamente speciale care vor ajunge în toate cele cinci judeţe din Oltenia constau în 15 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 21 autospeciale pentru apă şi spumă, cinci autospeciale pentru descarcerări grele, două autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) şi un centru mobil de comandă şi control cu baza la Craiova. Pentru că din acest program mai rămân circa patru milioane de euro, la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din regiune s-a stabilit ca şi aceşti bani să fie folosiţi şi să se achiziţioneze câte o scară de intervenţie la înălţime pentru fiecare din cele cinci judeţe şi câte o autospecială pentru intervenţie pentru descarcerare şi pentru situaţii de urgenţă ca cele 15', a spus preşedintele CJ Dolj.
Cu cele 15 autospeciale deja achiziţionate se poate interveni la incendii, la accident pentru descarcerare şi dispune de toate echipamentele pentru primul ajutor.
La rândul său, inspectorul şef al ISU 'Oltenia' al judeţului Dolj, colonelul Liviu Răducan, a afirmat că prin achiziţia acestor echipamente viaţa locuitorilor din Oltenia devine mai sigură. 'Parcul nostru de autospeciale era atât de învechit, încât întreaga durată de folosinţă era nu doar depăşită, ci chiar dublată. Mă bucur mult pentru colegii mei mai tineri pentru că vor avea siguranţă în exploatare şi în intervenţie. Ultimele trei maşini de intervenţie au intrat în dotarea ISU 'Oltenia' în urmă cu trei ani, dar în afară de cele trei, cea mai nouă maşină era din 1985', a spus Liviu Răducan. AGERPRES/(A-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Gorj: Autospeciale noi pentru ISU în scopul îmbunătăţirii capacităţii de răspuns Trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă au ajuns în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud - Vest Oltenia şi Consiliul Judeţean Gorj.
Olt: Zece autospeciale au intrat în dotarea ISU prin proiecte cu finanţare europeană Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a primit în ultimii trei ani zece autospeciale noi, iar în următoare luni va mai primi încă două autovehicule, respectiv o autofreză de zăpadă şi un autovehicul cu şenile, în cadrul unui program regional de îmbunătăţire a bazelor operaţionale pentru...
Mehedinţi: Dotări de peste 6,3 milioane de lei la ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a primit zece autospeciale de intervenţie printr-un proiect promovat în cadrul Programului Operaţional Regional în valoare de 6.339.200 de lei, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.
Mehedinţi: Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a mărit cu patru autospeciale de intervenţie Patru autospeciale de intervenţie la incendii a primit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt Ramona Nistor.
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...